Anlık Bildirim

İranlı araştırmacılardan hayat kurtaracak dört pervaneli hava robotu


Herhangi bir nedenden dolayı denize düşmüş kişileri kurtarmak hızlıca yapılması gereken bir süreçtir. Yeni geliştirilen teknolojiler, bu süreci robotların çok daha hızlı bir şekilde yapabileceğini gösteriyor.
İran merkezli RTS Lab tarafından geliştirilen ve Pars ismi ile hazırlanan dört pervaneli hava robotu (Quadcopter), Hazar denizi kıyasında meydana gelen boğulma vakaları nedeniyle geliştirilmiş. İlk önce kısa mesafeli kurtarma botları üzerinde çalışma gösteren araştırmacılar, bu botları bir adım daha öteye götürmek için başladıkları Pars projesiyle, havadan kurtarma çalışmalarına da başlamış durumdalar. 

İvmeölçer, pusula, jiroskop, GPS ve barometre gibi teknik imkanlar ile donatılan Pars, birçok benzer modelden üzerinde taşıdığı can simitleri ile ayrılıyor. Şimdilik aynı anda 3 can simidi taşıyan ve uzaktan kontrol edilerek boğulmakta olan kişilerin yakınına bu simitlerin bırakılmasını sağlayan modelin, ileride çok daha fazla ekipman taşıyabilecek seviyeye geleceği belirtiliyor. Birkaç günlük eğitim ile kullanılabildiği söylenen dört pervaneli hava robotu Pars, kurtarma botları üzerine kurulacak güneş enerji istasyonları sayesinde rahatça şarj edilebiliyor.

Cihazın, üzerine yerleştirilecek farklı görüntüleme sistemleriyle keşif amaçlı olarak kullanılabileceğini ve ileride yapay zekaya da kavuşacağını belirtlen RTS Lab, ürünün birçok test ve tasarım işlemini tamamlamış durumda. Pars projesiyle şu anda en büyük amacının seri üretim aşamasına geçmek olduğunu belirten firma, dünya çapında yer alan kurtarma ekiplerine gönderilmesi için daha fazla Pars üretmek istiyor. Proje ile ilgili hazırlanmış videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 
İranlı araştırmacılardan hayat kurtaracak dört pervaneli hava robotu
 
İranlı araştırmacılardan hayat kurtaracak dört pervaneli hava robotu

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1889 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, pars
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim