Anlık Bildirim

İşinize çok yarayacak bir test: 5 IDE üst uç sabit disk birarada !

Sisteminizin hızını etkileyen pek çok faktör ve değişken var. Hepsi değişik oranlarda etkili olan bu faktörlerin bazıları daha çok ağır basıyor. Bunların başında da sabit diskinizin performansı geliyor. Öyle ki en hızlı işlemci ve maksimum RAM bile yavaş bir sabit diskle beraber kullanıldığında sistem için oldukça önemli bir darboğaz oluşturacaktır.

Son yıllarda öne çıkan başka bir faktör ise gürültü. Artık kullanıcılar gürültü olayını önemli bir parametre olarak ele alıyor. Firmalarda bunun farkına vararak ürünlerini buna yönelik geliştirmeye başladılar.

Bütün bu istekleri mümkün olduğunca yerine getirmeye çalışan en yeni (ve büyük) IDE sabit diskler hardwarezoom.com'un testinde bir araya gelmişler. Testteki ürünler şöyle:

Maxtor DiamondMax Plus 9
Western Digital 1200JB
Seagate Barracuda ATA V
IBM 180GXP
IBM 120GXP

Testteki bütün diskler 80GB ve üzerinde kapasitelere sahip diskler. Ek bir bilgi olarak IBM Deskstar'ların bundan böyle Hitachi tarafından üretileceğini hatırlatalım.

Test sonuçlarında her disk farklı bir alanda öne geçme şansı bulsa da IBM 180GXP ve Maxtor DM+9 öne çıkan markalar olmuş. Ayrıntılı sonuçlar aşağıdaki linke tıklayın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim