Anlık Bildirim

Jetway 780G yonga setli Mini-ITX anakartını kullanıma sundu

Düşük güç tüketimine sahip, kompakt boyutlu ve sessiz bilgisayarlara olan ilginin her geçen gün arttığı günümüzde özellikle Mini-ITX formundaki donanımlara olan ilgi dikkatlerden kaçmıyor. Anakart üretecileri güncel yonga setlerinin kullanıldığı Mini-ITX anakartlar üzerine çalışırken, komponent üreticileri "Cep Herkülü" diyebileceğimiz zengin özellikli, kompakt anakartlara ev sahipliği yapacak kasa çalışmalarına devam ediyor.

Intel cephesinde özellikle Atom platformuyla birlikte Mini-ITX çözümleri popülerleşmeye başladı. Özellikle güç tüketimi noktasında iddialı olan Atom tabanlı çözümler, mevcut yapılarıyla HTPC olarak bilinen ve oturma odalarımızı hedef alan çoklu ortam bilgisayarlarına girecek esneklikte değiller. Zira Atom platformuna "görsellik" katan GMA 950 grafik işlemcisinin video performansı, rakipleriyle bol ölçüşebilecek düzeyde değil.

Jetway 780G yonga setli Mini-ITX anakartını kullanıma sundu

Güç tüketimi açısından olmasa da çoklu ortam yetenekleriyle dikkat çeken Mini-ITX çözümlerin ise AMD'den geldiğini görüyoruz . Firmanın partnerlerinden Jetway'in hazırladığı 780G yonga setli yeni Mini-ITX anakart kullanıma sunuldu. NC81-LF kod adlı anakart özellikle entegre grafik işlemcisinin 3B ve video performansı ile öne çıkacak gibi görünüyor.

Jetway 780G yonga setli Mini-ITX anakartını kullanıma sundu

AMD'nin ısıl güç tasarımı 65 Watt'a kadar soket AM2 ve AM2+ formundaki güncel tüm işlemcileriyle çalışabilen Jetway'in yeni anakartı pasif soğutması ve katı kapasitörleriyle de dikkat çekiyor. İki adet SO-DIMM slotu üzerinden 4GB'a kadar DD2-800MHz bellek desteği sunan anakart kullandığı yonga seti itibariyle ATi'nin en güncel entegre grafik çözümlerinden biri olan Radeon HD 3200 ile geliyor.

Jetway 780G yonga setli Mini-ITX anakartını kullanıma sundu

DirectX 10 desteği sunan Radeon HD 3200 ayrıca Unified Video Decoder teknolojisiyle Blu-ray ve HD DVD gibi yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. 128MB'lık DDR2 bellek ile desteklenen entegre grafik işlemcisiyle de dikkat çeken Jetway'in yeni anakartın üzerinde görüntü aktarımı için VGA, DVI ve HDMI konnektörleri bulunuyor ve bu sayede pek çok monitör ve HDTV ile kullanılabiliyor.

780G yonga setine güney köprüsü olarak SB700 yongasının eşlik ettiği anakart, farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyen 4x SATA-II ve 2x eSATA konnektörleriyle geliyor. Çift gigabit ethernet ve 6 kanal yüksek tanımlı ses gibi özellikleri bulunan Jetway'in yaygın işlemci desteği, gelişmiş video - grafik özellikleri ve form faktörüyle dikkat çekmesi beklenen anakartının yurt dışı satış fiyatı ise 140-150$ seviyesinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim