Anlık Bildirim

Bir dönemin sonu: John McAfee intihar etti

Hakkında çeşitli suçlamalar olan ve İspanya’da tutuklu bulunan John McAfee hayatına son verdi. Ünlü isim hakkında ABD’ye iade edilmesi yönünde karar verilmişti.

John McAfee tutulduğu hapishanede hayatına son verdi Tam Boyutta Gör

Teknoloji dünyasının güvenlik yazılımı McAfee ile birlikte tanıdığı John McAfee gelen bilgilere göre tutulduğu hapishanede intihar ederek yaşamına son verdi. İlginç bir yaşam hikayesine sahip olan McAfee ile bir dönem kapanmış oldu. 

McAfee kimdir?

1945 doğumlu olan John McAfee, 1987 yılında kendi adını taşıyan güvenlik firmasını kurmuştu. Modern anti virüs yazılımlarının öncülerinden kabul edilen McAfee özel hayatında güvenliği sağlayamadı. 

Mali krizler ve büyük borçlar sonucunda firmasını 2011 yılında Intel’e satmak zorunda kalan McAfee sonrasında pek çok kez haberlere konu oldu. Dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı, kara para aklama, silah kaçakçılığı gibi suçlamalara maruz kalan McAfee sonrasında kripto para dünyasına ilgi duymaya başladı. 

Bazı projeleri sosyal medyada öne çıkaran ünlü isme büyük paralar ödendiği ortaya çıktı. Manipülasyon olarak görülen bu hareketler sonrasında ABD’de 13 milyon dolarlık bir soruşturmaya konu olmuştu. 

Hakkında toplamda 60 yıla kadar ceza istemiyle davaları olan McAfee geçen yıl Türkiye’de kaçmak üzere iken İspanya’da göz altına alınmıştı. O günden bu yana tutuklu olan McAfee’nin ABD’ye iade edilmesi bekleniyordu. Ne yazık ki iade edilmeden hayatına son verdi. Bazı takipçileri Twitter paylaşımlarına bakarak öldürülmüş olabileceğini de öne sürüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16107 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
john mcafee, Cep Tel Aksesuarları ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim