Anlık Bildirim

J&W, 790GX yonga setli anakartıyla AMD platformunda iddialı olmayı hedefliyor

J&W, 790GX yonga setli anakartıyla AMD platformunda iddialı olmayı hedefliyor

Son olarak medya bilgisayarları için hazırladığı 780G yonga setli Mini-ITX anakartı ile gündeme gelen J&W ürün gamına performans meraklıları için hazırladığı yeni bir model daha ilave ediyor. AMD tarafından tasarım ve yenilikçilik ödülüne de sahip olan firma, 790GX yonga setli JW-790GX-EXTREME modelini duyurdu. Geçtiğimiz Temmuz ayında lanse edilen 790GX yonga setini kullanan anakart entegre grafik işlem birimine ek olarak SidePort bellek teknolojisini destekliyor ve Crossfire desteği ile geliyor.

AMD'nin soket AM2 ve AM2+ formundaki tek, çift, üç ve dört çekirdekli işlemcileriyle kullanılabilen anakart üzerinde dört adet DIMM slotu yer alıyor ve 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sağlanıyor. Siyah renkli baskılı devresi, pasif soğutma desteği ve katı kapasitörleriyle dikkat çeken anakart üzerinde entegte grafik işlemci olarak DirectX 10 destekli Radeon HD 3300 yer alıyor. Bilindiği üzere Hybrid Crossfire desteği de sunan IGP, yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor.

Üç adet PCIe X16 slotuna sahip olan ve 8x+8x konfigürasyonunda Crossfire X desteği de sağlayabilen anakart, görüntü aktarımı için VGA, DVI ve HDMI konnektörlerini de üzerine barındırıyor. İşlemci için 6 fazlı güç tasarımına sahip olan ve 140 watt'a kadar işlemci desteği sunan anakart üzerinde SB750 köprüsü kullanılıyor ve ACC teknolojisi destekleniyor. Bu sayede Phenom işlemcileriyle daha yüksek saat hızlarına çıkılması hedefleniyor. Ayrıca yeni güney köprüsü ile birlikte RAID 5 desteği de sunulmaya başlanıyor.

8 kanal yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet gibi özelliklere de sahip olan anakartın önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması beklenirken fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim