Anlık Bildirim

Kendi kendini onarabilen ekran yapısı geliştirildi

Araştırmacılar keten tohumu yağı içeren mikrokapsüller üreterek işe başladı ve bu yapılar silikon türevi polidimetilsiloksan yapılarıyla muamele edildi. Yapılar CPI film tabakalarına uygulandı.

Kendi kendini onarabilen ekran yapısı geliştirildi Tam Boyutta Gör

Renksiz poliimid ( CPI ) olarak adlandırılan esnek yapılar cam yüzeylere alternatif olarak kullanılabilmekle birlikte günümüzde bükülebilir akıllı telefon ekranlarının üretilmesinde de tercih ediliyor.

Şimdi ise bilim insanları kendi kendini tamir edebilecek keten tohumu yağı içeren poliimid yapısı geliştirdi.

Korea Institute of Science and Technology

Kendi kendini onarabilen ekran yapısı geliştirildi

Korea Institute of Science and Technology araştırmacıları keten tohumu yağı içeren mikrokapsüller üreterek işe başladı ve bu yapılar silikon türevi polidimetilsiloksan yapılarıyla muamele edildi. Daha sonra bu yapılar CPI film tabakalarına uygulandı ve örnekler kurumaya bırakıldı.

CPI yapısı kırılacak kadar büyük bir strese maruz kaldığında yüzeyde bulunan ve yağ içeren mikrokapsüllerin de kırıldığı ve içerisinde barındırdığı yağı kırılan bölgeye saldığı böylece havayla temas eden yağın katılaştığı ve transparan katı yapıya dönüştüğü böylece kırılan bölgeyi doldurduğu belirtiliyor.

Yeni geliştirilen yapının oda sıcaklığında yavaş olmasına rağmen UV ışık maruziyetinde işlemin 20 dakika içerisinde tamamnladığı ve böylece çatlakların %95’inin onarıldığı belirtiliyor.

Yeni araştırma Composites Part B: Engineeringadlı dergide yayımlandı.

Kendi kendini onarabilen ekran yapısı geliştirildi Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim