Anlık Bildirim

Omega-3 desteği depresyonu önlemekte yetersiz

Bilim insanları major depresif bozuklukla ( MDD ) balık yağı kullanımını irdeledi. Sonuçlara göre destekleyici ilaç kullanımı depresyonu önlemekte yetersiz.               

Omega-3 desteği depresyonu önlemekte yetersiz Tam Boyutta Gör

Depresyonun organik durumlarla ilişkisi uzun zamandır araştırılmakla ve depresyonla ilgili birçok neden sonuç ilişkisi kurulmasına karşın araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor.

Şimdi ise bilim insanları major depresif bozuklukla ( MDD ) balık yağı kullanımını irdeledi.

Araştırma oldukça geniş çaplı ( 18.353 hasta ) yapılmakla birlikte araştırmaya yaşı 50’den büyük olan ve depresyon semptomu göstermeyen kişiler dahil edildi.

Omega 3

Omega-3 desteği depresyonu önlemekte yetersiz Tam Boyutta Gör

Araştırmaya katılan ve retrograd ( geriye dönük ) olarak incelene grubun ortalama olarak 5 ila 7 yıl boyunca takviye balık yağı aldıkları tespit edilmekle birlikte söz konusu araştırma da türünün ilk örneği olma özelliği taşıyor.

Deneklerin yarısına Omacor olarak adlandırılan ve 465 mg eykasopentotenik asit ( EPA ) ile 375 mg dokosaheksaenoik asit ( DHA ) içeren haplar verilmekle birlikte diğer gruba plasebo verildi. Depresyon belirtileri ise 2 farklı test kullanılarak takip edildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda depresyon derecesi açısından omega 3 alan ve plasebo alan gruplar arasında bir fark olmamakla birlikte ilginç bir şekilde oldukça küçük ama istatistiksel olarak anlamlı olarak omega 3 alan gruptaki semptomların plasebo alan bireylere oranla daha fazla oranda görüldüğü tespit edildi.

Son olarak ilgili araştırmanın henüz kesinlik kazanmadığını, King’s College of London kurumu araştırmacılarının yürüttüğü bazı araştırmalarda yüksek doz omega-3 yağ asitlerinin ağır depresyonla ilişkili nöroinflamasyonu baskılayarak depresyon üzerinde yayarlı olabileceğinin gösterildiğini ekleyelim.

Yeni araştırma JAMA adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/2787320 https://www.massgeneral.org/news/press-release/Clinical-trial-reveals-that-omega-3-fish-oil-supplements-do-not-help-prevent-depression https://newatlas.com/health-wellbeing/omega3-fish-oil-depression-clinical-trial-results/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim