Anlık Bildirim

Kısa, kısa haberler ...

Ati OpenGL sürücüsünü baştan yazıyor

İş istasyonlarında Quadro serisinin başarısı ve Doom III ve onun motorunu kullanacak Open GL tabanlı oyunlar için performans attırımı mecburiyeti dolayısıyla şimdiki sürücüsünü çöpe atıp yenisi en baştan oluşturacak. Böylece Fire GL serisi ekran kartlarının geleceği içinde bir umut oluşacak. Ati daha öncede Kanada'daki Fire GL departmanını kapatıp ABD'ye donanım departmanı ile yan yana olması için taşımıştı.
Bağlantı

Intel Pentium 4 580 , 4 Ghz seneye kaldı

Bu sene içersinde ulaşılacağı duyurulan hız şimdi artık kesin olarak ulaşılamıyacak. Ama çok değil 2005'in ilk 3 ayı içersinde bu hıza ulaşılacak. Hatırlarsanız Intel 90 nm teknlojisine yani Prescott çekirdeğine geçmeye çalıştığından ertlemeler olağan oldu. Mesela hala Intel Pentium 4 560 (3.6 Ghz) bile hala satışta değil, Xeon işlemcilerden 3.6 Ghz ise anca çok ender olarak bulunuyor.
Bağlantı

İyi soğutma sistemli Ati ekran kartı markaları artıyor

Saphire, Toxic serisi ile HIS'in IceQ soğutma sisteminin benzerini üretmeye başladı. Aslında bildiğiniz gibi bunların hepsinin üreticisi Arctic Cooling firması ve pazar ürünüde VGA Silencer. Bu üretilen ekran kartları ise en iyi Ati soğutma sistemini kutudan çıktığı gibi kullanan cihazlar. İyi soğutma sistemi gerektiğinde yüksek overclock, gerekmediğinde ise sessizlik için en büyük yardımcılar.
Bağlantı

Microsoft, DirectX 9.0c'yi sundu

En büyük yenilik Shader Model 3.0'lara destek verilmesi bunuda hatırlarsanız sadece Nvidia'nın 6800 serisi ekran kartları desteklemekte. SM 3.0'ın en büyük getirileri hız optimizasyonları. Bu sürümün şimdiden sürülmesi Nvidia'nın DirectX 9.0c için yazılmış oyunlarda bir performans artışından yararlanacak.
Bağlantı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim