Anlık Bildirim

Krallar kapışıyor: ASUS P4PE ve Gigabyte 8EP667 Ultra karşı karşıya

TweakTown iki önemli anakart üreticisinin yeni i845PE chipsetli top modellerini karşı karşıya getirmiş. Özellikleri bakımından farklılıklar gösterseler de iki anakart da mevcut ailelerinin üst modelleri.

ASUS P4PE temel özelliklerin yanında Firewire, Gigabit Ethernet ve en önemlisi SATA desteğine sahip. Gigabyte ise daha klasik bir çizgiyi takip etmişe benziyor: UATA 133 RAID, 100Mbps Fast Ethernet, 667 MHz FSB desteği ve Firewire yerine ekstra USB 2.0 bağlantıları (toplam 10 tane).

Yapılan testlerin CPU ağırlıklı bölümlerinde ASUS öndeyken, iş hafıza yönetimine gelince ipleri Gigabyte eline almış. Fark demişken bunu pek de ciddiye almayın. Çünkü iki kartın da birbirini geçtiği durumlarda sapma %1'in bile altında. Dolayısıyla ikisi de bir i845PE ne sağlayabiliyorsa onun tamamını verebiliyor.

Aralarında kalite farkı olmayan bu iki üst düzey kart arasından seçiminizi belirleyecek olan barındırdığı özellikler ve buna bağlı olarak da fiyatı olacaktır. ASUS, SATA, Firewire ve Gigabit ile bütçenizden daha fazlasını talep ederken Gigabyte bundan daha uygun bir fiyat etiketine sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim