Anlık Bildirim

Kronik ağrıların oluşmasını engelleyecek yeni Moleküler Mekanizma bulundu

Irvine California Üniversitesi tarafından yürütülen yeni bir araştırmada, akut ağrıların kronik ağrılara dönüşümünü kontrol edebilecek yeni bir Moleküler Mekanizma bulundu.

Kronik ağrıların sonunu getirecek yeni bir araştırma ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Günümüzde milyarlarca insanı etkileyen genel olarak ameliyat ve yaralanma sebebiyle oluşan kronik ağrılar, yerini kısa süreli akut ağrılara bırakabiliyor. Irvine California Üniversitesi'nde çalışan bilim insanlarının yürüttüğü yeni bir araştırma, akut ağrıdan kronik ağrıya dönüşümünü kontrol edebilecek özel bir moleküler mekanizmanın ortaya çıkmasını sağladı.

Ağrıların sonu gelebilir

Farklı cinsiyetlere sahip farelerde gerçekleştirilen deneylerde, doku yaralanmalarında oluşan ve omurilikte yer alan bir enzim olan N-asiletanolamin asit amidazın (NAAA), 72 saatlik bir zaman içerisinde devre dışı bırakıldığında kronik ağrı gelişiminin durduğu tespit edildi.

Prof. Daniele Piomelli, ''Yeni çalışmanın daha önce tanınmayan NAAA'nın, enzimi engelleyen küçük moleküllü tedavi ile etkili bir şekilde hedef alınabileceğini ve akuttan kronik ağrıya geçişlerin önlenebileceğini gösteren ilk çalışma olduğunu.'' söylüyor.

İlaçların çalışma şekline ve tıbbi müdahalelere büyük yardımcı olacağı düşünülen yeni çalışma, birçok insanın yaşam boyu süren kronik ağrılarının tedavi edilmesine yardımcı olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim