Anlık Bildirim

Sağlık Bakanlığından yapay zekalı tanı uygulaması: Neyim Var?

Sağlık Bakanlığı, "Neyim Var?" hizmetini kullanıma sundu. Bu sistem sayesinde hastalıklara tahmini tanı konulması ve hastanın doğru polikliniğe yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Sağlık Bakanlığının Neyim Var uygulaması nasıl kullanılır? Tam Boyutta Gör

Hayat Eve Sığar uygulaması, HES kodu, e-Nabız, e-Reçete gibi dijital çözümleriyle beğeni toplayan Sağlık Bakanlığı şimdi de “Neyim Var?” platformunu kullanıma sundu. Neyim Var ile vatandaşların hastalığına ilişkin şikayetini uygulamaya girerek yapay zeka destekli sistem tarafından tahmini bir tanı konulması ve en uygun polikliniklere yönlendirilmesi sağlanıyor.

Hasta, yaşadığı sağlık sorununu girdikten sonra birkaç ek soruyu yanıtlıyor. Tüm yanıtların ardından yapay zeka tarafından e-Nabız’daki geçmiş veriler de kullanılarak bir değerlendirme yapılıyor ve tahmini tanı açıklanıyor. Kesin tanı için hastanın hangi polikliniğe gitmesi gerektiği belirtiliyor. Hastanın doğru polikliniğe randevu alması sağlanıyor.

Sağlık Bakanlığının Neyim Var uygulaması nasıl kullanılır? Tam Boyutta Gör

Neyim Var uygulamasını kullanmak için e-Devlet ve e-Nabız ile giriş yapabilirsiniz. İlk girişte KVKK onayı vermeniz gerekiyor. Sonrasında sistemi kendiniz veya bir yakınınız için kullanabileceksiniz. Sağdaki insan vücudundan nerede şikayetiniz olduğunu seçmeniz veya ana hastalık kutucuğuna şikayetinizi girmeniz yeterli olacak.

Kullanıcılar hastalığının tanısı ve tedavisi için sorununu Google'a yazıp çıkan ilk sonuçları ziyaret ederek fikir almak istiyor. Google'dan ulaşılan bilgiler bazen büyük sağlık problemleri yaratabiliyor. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı, vatandaşın başka siteler yerine Neyim Var'ı kullanmasını ve MHRS'den randevu almasını istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7015 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
e-devlet, Türkiye Haberleri ve
3 etiket daha Sağlık e-nabız Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim