Anlık Bildirim

Apple'dan araştırma geliştirme sürecine yılda 8.1 milyar dolar

Dünyanın en çok gelir elde etmeyi başaran şirketleri arasında yer alan Apple, sizce gelirinin ne kadarlık bir bölümünü araştırma geliştirme faaliyetlerine ayırıyor?. Detaylar haberimizde.
Dünyanın en değerli teknoloji şirketi konumunda bulunan Apple, Bloomberg Businessweek'in haberine göre araştırma geliştirme (R&D) çalışmalarına harcadığı bütçe/yüzdelik oran açısından rakiplerinin gerisinde kalıyor.
Son yıllarda "inovasyon" seviyesinin eskiye oranla düşmesiyle büyük eleştirilen alan ve kısaca "Apple yenilikçi yapısını kaybetti" tarzı yorumlar ile karşı karşıya kalan Apple, herşeye rağmen başta 3D Touch olmak üzere birçok yeni teknoloji üzerinde aktif olarak çalışma gösteriyor. Ancak yayınlanan yeni bir rapor elde edilen toplam gelirin sadece %3.5'lik kısmının araştırma geliştirme sürecine aktarıldığını gösteriyor.
Evet Apple elde ettiği gelirin sadece %3.5'lik kısmını yeni teknolojiler üretme ve geliştirme için harcıyor. Bu rakam internet devi Google'da %15, büyük yarı iletken üreticisi Qualcomm'da %22, sosyal medyanın temelini oluşturan Facebook'da ise %21 seviyesinde karşımıza çıkıyor. %3.5'lik harcaması yaklaşık 8.1 milyar dolara denk gelen Apple, yüzde küçük olmasına rağmen sürece Google haricindeki yukarıda isimlerden daha fazla fazla para harcıyor.
Apple'ın araştırma geliştirme çalışmalarına, gelirine oranla çok düşük bir miktar harcamasında elbette bazı nedenler yer alıyor. Apple'ın bildiğiniz gibi Çin merkezli faaliyet gösteren birçok tedarikçisi bulunuyor ve bu isimler şirket sayesinde milyarlarca dolar para kazanıyor.
İşte tam da bu nedenle tedarikçiler birçok araştırma geliştirme faaliyetini kendi içerisinde gerçekleştiriyor ve bu sayede Apple ile daha büyük iş anlaşmaları gerçekleştirebiliyor. Apple ayrıca Google gibi firmalardan farklı olarak yatırım getirisi yüksek işlerle daha çok ilgileniyor ve birçok benzerini daha önce de gördüğümüz üzere ufak şirketleri bünyesine katarak, hazır geliştirilmiş teknolojilere hızlı şekilde sahip olabiliyor.
Herşeye rağmen yılda harcanan 8.1 milyar dolar az bir para değil ve Apple saydıklarımızla beraber çok daha yüksek paralar harcamadan pazarı teknolojik olarak yakından takip edebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim