Anlık Bildirim

Son iOS 9 güncellemesi, yan sanayi tamir edilen iPhone cihazlarına zarar veriyor

Hemen her yıl, iPhone modellerinde ortaya çıkan bazı sorunlar gündeme oturur ve oldukça da ses getirir. Anten hatası ve bükülen kasalardan sonra, şimdi de devre dışı kalan iOS cihazları gündemde.

Apple'ın orijinal parça ve aksesuar kullanımı konusunda ne kadar katı bir tutumu olduğu herkesin malumu. Bugüne kadar bu konuda farklı tedbirler alan firmanın, belki de en sert hamlesi ile karşı karşıyayız. iOS 9 sürümünün yeni güncellemesi, yan sanayi tamir edilen iPhone cihazlarını devre dışı bırakıyor. 

Bugün Apple'ın, cihazın kendisi kadar teknik servis konusunda da oldukça yüksek fiyatlara ulaştığı biliniyor. Garanti kapsamı içerisinde kalan cihazlar konusunda bir sıkıntı yok ancak ola ki ortaya çıkan hata garanti kapsamı dışında olsun, bu kez neredeyse cihazın yarı fiyatına denk gelen tamirat ücretleri devreye giriyor. Haliyle garanti kapsamı dışında kalan hatalar nedeniyle, on binlerce kullanıcı yan sanayi bileşenlere yöneliyor ve yetkisi olmayan teknik servislerde tamirat yaptırıyor. 


Gelen bilgilere göre, iOS 9 yeni güncellemesi içerisinde Error 53 adında yeni bir hata kodu bulunuyor. Eğer kullanıcının iOS cihazı bir yan sanayi bileşen barındırıyorsa, hata kodu devreye giriyor ve cihazı tamamen devre dışı bırakıyor. Cihazdan herhangi bir bilgi kurtarmak da mümkün olmuyor. 

Kullanıcıların bu sert hamleye karşı tepkisi epey sert olmuş. Ünlü cihaz parçalama sitesi iFixit'in konu ile ilgili açtığı konuya yaklaşık 183 bin başvuru gelmiş ve bunların pek çoğu artık cihazının kullanılamaz durumda olduğunu belirtiyor. Hatta The Guardian fotoğrafçılarından birisi, Makedonya'daki göçmen krizini araştırırken, iPhone cihazını düşürüyor ve ortaya çıkan hasarı tamir ettirebilmek için mecburen bulunduğu kentteki bir teknik servise gidiyor. Şimdi fotoğrafçının iPhone cihazı devre dışı kalmış durumda. 

Ortaya çıkan problemin, şimdiye kadar yaşananların en ciddilerinden birisi olduğu ifade ediliyor zira cihazın tamamen devre dışı kalması tabiri yerindeyse çöp haline gelmesi demek. Apple'ın ortaya çıkan bu yeni hata ile ilgili resmi bir açıklama yapıp yapmayacağı bilinmiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9357 kez okundu.
37 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPhone ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim