Anlık Bildirim

Matrox Parhelia - İlk Testler: Büyük bir hayal kırıklığı mı ?

Uzunca bir süredir herkes merakla Matrox Parhelia 512'yi bekliyor. Matrox 3D pazarına hızlıca girebilmek için silahını doldurmuş durumda ve hedef olarak da kendine Nvidia ve ATI'yi seçmişti. Bu sebeple oldukça yoğun bir PR çalışması yapıyor ve bu kartın gelmiş geçmiş en iyi 3D kart olacağına herkesi inandırmaya çalışıyordu. Bugüne kadar basın bildirilerinde sadece özelliklerini açığa çıkardığı kartı hiç kimse inceleyebilmiş ve görmüş değildi. Öte yandan bu yoğun kampanyaya rağmen Nvidia ve ATI yetkililerinin oldukça sakin kalması  sanki bu kartın onlar için bir tehdit oluşturmadığı gibi bir sonuç çıkarıyordu. Bu da herkesi daha çok sabırsızlandırıyor ve kuşkuya düşürüyordu. Bütün grafik alemi gerçekte de bu kartların GeForce 4-Ti 4600'u yenip zirveye oturup oturamayacağını görmek istiyordu. Artık bu bekleyiş sona erdi. Ele geçirilen ilk örnekler üzerinde testler yapıldı ve sonuçlar şimdilik iki sitede yayınlandı.

İlk olarak incelen örneklerin özellikleri arasında şu dikkati çekiyor: 3,3 ns lik 275 MHz'de çalışan DDR modülleriv var - bu da effektif 550MHz demek ki 650MHz'lik  Geforce 4 Ti 4600'un oldukça gerisinde ! (Burada incelen kartın 128Mb'lık versiyon olduğunu belirtmekte fayda var. 256Mb'lık versiyonun 325 MHz DDR'lara sahip olması bekleniyor.) İşte en can alıcı nokta ise burası: Kart Dx 8,1 test platformu olan 3D Mark 2001'de GeForce 3 Ti-500'ün gersinde kalıyor ! En yaygın Open GL test platformları olan Quake ve Serious Sam'de de sonuçlar pek farklı değil. Yalnızca yüksek Antialising değerlerinde bazı performans artışları olmuş.

Bu değerler yeni Kral olması beklenen bir kart için oldukça kötü sonuçlar. Tabii kartın daha piyasaya çıkmadığını ve geliştirilmeye devam edilebileceğini (gerek sürücü, gerekse de donanım olarak) dikkate almak lazım. Bunun dışında kartın getirdiği pek çok yenilik var göz ardı edilemeyecek:10bit Gigacolor ve Surround Gaming gibi. Bütün bunlar da sanırım bu kartın performansından çok özellikleri üzerine oynaması gerektiği sonucunu çıkarıyor. Öte yandan Nvidia yöneticilerinin sanki bu kart yokmuş gibi davranmalarının sebebi de şimdi daha iyi anlaşılıyor.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim