Anlık Bildirim

Mavi Lazer'lerin ilkleri piyasaya çıkıyor

Aslında ilk bilgisayara bağlanabilen modelleri demek daha iyi olur, çünkü geçen sene HD formatındaki yayınları kayıt edebilmek için Sony bunu içeren kişisel video kayıt cihazını piyasaya sürmüştü. Bu modeller saniye 9 Mb yazma hızına sahipken 23 Gb kapasitelere sahip olacaklar. Fiyatları ise hiçte normal kullanıcılara göre değil yazıcının fiyatının 2500-3000$ olması yazılabilir kartuş şeklinde koruma ile gelen medyaların ise 45$ olması bekleniyor.

Durum böyle olunca bu tür medyaların 2006 hatta 2007'den önce bilgisayarlarınızda olmasını pek beklemeyin. Yinede bu Blue Ray formatı normal dvd'lerin 5 cd'lerin ise 30 katı büyüklüğünde olacak olması onu tabii ki özel ve geleceğin optik formatı yapıyor. İlerde çift katmanlı ve çift yüzlü medyalar ile tek diskte 100 Gb'a varan depolamalar 36 Mb/sn hızında okuma hızları bekleniliyor.

      
Mavi Lazer'lerin ilkleri piyasaya çıkıyor

Sony'nin önündeki tek sorun Nec ve Toshiba'nın oluşturduğu ve geçen aylarda Microsoft'uda codec seçimi ile yanına kattıkları HD-DVD formatı. Gerçi bu gidişle her iki formatıda destekleyen sürücüler gibi şeylerin piyasaya girecek olması olası ikiside farklı alanlara hitap edecek gibi gözüküyor. Bunun dışında 3. bir gelişim olarak Çin kendi DVD formatını geliştirmekle uğraşıyor.

Yalnız o zamana kadar beklemek istemeyenler 8.4 Gb kapasiteli çift katmanlı DVD+R ile yada daha çok yedeklemeye yönelik ama çok daha yüksek kapasiteli (35 Gb, sıkıştırma ile 90 Gb) I-Omega'nın REV formatına yönelmeyi düşünmeliler çünkü daha hızlı daha ucuz ve gelişme çok daha müsait. Firmanın amacı her 18 ayda bir kapasiteye ikiye katlayarak 2009'da tek diskte 500 gb'a ulaşmak.

İlginç gelişmelerden biriside piyasada yeni duyulan ve ülkemizde de büyük başarı elde eden Nu DVD yazıcılardam DDW-082 Anandtech sitesindeki karşılaştırmada editörün seçimine layık görüldü. Buda sanırım ürünün kalitesi hakkında sizlere yeterince güven verecektir. Aynı yazıda haziran sonunda Nu'nun 16x hızında DVD+R5 (standart) yazabilen ve aynı anda DVD+R9 (çift katman) yazabilen sürücülerin piyasaya çıkacağı duyrulmuş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim