Anlık Bildirim

Motoroladan yeni Razr V3x

Motorola'nın gelecek nesil telefonlarını birer birer su yüzüne çıkıyorlar. Geçtiğimiz günlerde sizlere haberini yaptığımız Motorola Q'dan sonra, firmanın özellikle iş adamları ve üst düzey kullanıcılara yönelik ürettiği Razr V3'ün 3G destekli ve gelişmiş bir çok özellik içeren yeni versiyonu Razr V3x hakkında da ayrıntılar netleşti.

2005'in 4. yarısında satışa sunulması planlanan yeni Razr, 2 mega piksel dış, 0.3 mega piksel iç dijital kameraya sahip. İçteki kamera sayesinde kullanıcılar 3G destekli hatlar üzerinden karşılıklı video konferans yapabiliyorlar. 5MB dahili belleği bulunan telefon ayrıca TransFlash kart yuvası sayesinde 512MB a kadar ek kapasiteye izin veriyor.

Razr V3x, 320x250 2.2'' lik 260K renk desteği bulunan oldukça geniş bir iç ekrana sahip, ayrıca dış tarafta 1'' boyutlarında 96 x 80 çözünürlüğü bulunan renkli bir ekran daha bulunmakta. Razr V3x'in 2 mega piksel çözünürlüğündeki dış kamerası 8x dijital yakınlaştırmaya olanak sağlamakta. Multimedya dosyalarını düzenleme yetenekleride bulunan telefon, AAC+, MPEG4, WMV, WMA, MP3 ve Real Video/Ses dosyalarına destek veriyor. Motorola, V3x'de oyun severleride unutmamış ve 3D J2ME oyunları ile uyumlu yeni bir grafik işlemcisini telefona eklemiş. Böylece telefonun oyun performansında artış sağlanmış.

Razr V3x, Razr V3 e göre bir çok özellik içermesinin bedelini kalınlaşarak ödemiş. V3x in boyutları 99 x 53 x 19.6 mm iken V3 de 98 x 53 x 13.9 mm. Ayrıca V3x, Razr V3'den 30 gram daha ağır, tam olarak 125 gram. WCDMA 2100 MHz, GSM/GPRS 900/1800/1900 MHz ağları ile uyumlu olarak çalışabilen telefon, ayrıca Bluetooth kablosuz bağlantı teknolojisinide desteklemekte ve Bluetooth üzerinden stereo ses aktarımı yapabilmekte. Bilgisayar ile bağlantı ve senktonizasyon işlemleri için hem Bluetooth hem de USB kablosu kullanılabiliyor.

Razr V3x, bir çok özelliğinin yanında gelişmiş ses tanımada içermekte. Bu teknoloji sayesinde telefon numaralarını veya rehberdeki isimleri daha önceden sesinizi kaydetmeden direk çağırabiliyorsunuz. Türkçe desteği olurmu bilinmez ama oldukça yararlı bir teknoloji, zira araba sürerken numara çevirmek ve ya rehberde numara aramak hem tehlikeli hemde oldukça zahmetli. Bir çok kişide ses kayıt etmek gereken ses tanıma sistemleri ile hiç uğraşmak istemiyor.

Gelecek günlerde adını sürekli duyacağımız Razr V3x, akıllı telefonların yükselişte olduğu pazarda genişletilebilir işletim sistemi olmadanda oldukça iyi telefonlar yapılabileceğinin bir örneği. Küçük boyutları, yüksek çözünürlükteki ekran ve dijital kamerası, multimedya yetenekleri ve 3G desteği gibi bir çok üst düzey telefondaki olmaz sa olmaz son teknolojiyi bir araya toplayan Razr V3x, kullanıcıların hayallerini süsleyecek gibi duruyor. 2005 in 4. çeyreğinde çıkması planlanan telefon önümüzdeki aylarda vitrinlerde yerini alacak fakat fiyatı hakkında henüz bir bilgi yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim