Anlık Bildirim

MSI, Atom 330 işlemcili Wind Nettop modelini kullanıma sundu

MSI, Atom 330 işlemcili Wind Nettop modelini kullanıma sundu

Devam eden küresel ekonomik kriz maliyet odaklı sistemlere olan ilgiyi arttırırken netbook ve nettop bilgisayarlara olan talep te aynı doğrultuda artacak gibi görünüyor. 2008 yılında yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran netbook bilgisayarlardan sonra önümüzdeki yıl masaüstü için hazırlanan nettop sistemlerde de aynı başarıyı tekrarlamak isteyen Intel bu yöndeki çalışmalarına ara vermeden devam ederken sistem üreticileri de Eylül ayında anons edilen çift çekirdekli Atom işlemcisini nettop modellerinde yer vermeye başladı.

Wind serisi netbook bilgisayarlarıyla maliyet odaklı ultra-taşınabilir dizüstü bilgisayar segmentinde Asus'a rakip olan MSI, Wind Nettop modelleriyle de yine Asus'un Eee Box serisine rakip olarak düşük maliyetli masaüstü bilgisayar pazarına giriş yapmıştı. MSI tek çekirdekli Atom N270 işlemcisinin kullanıldığı Wind Nettop modelinden sonra çift çekirdekli Atom 330 işlemcisiyle desteklenen yeni nettop bilgisayarını yurt dışında kullanıma sundu. Kompkat boyutlarıyla öne çıkan yeni sistem tasarım özellikleri açısından bir önceki model ile benzer hatlara sahip.

MSI, Atom 330 işlemcili Wind Nettop modelini kullanıma sundu

MSI'ın 1.6GHz'de çalışan çift çekirdeki Atom 330 işlemcisiyle gelen yeni nettop modelinde bellek kullanımı için sadece tek bir slot bulunuyor ve 2GB'a kadar DDR2 bellek desteği sunuluyor. Tabii bu noktaada anakart üzerinde yer standart bellekler yerine dizüstü bilgisayarlarda da kullanılan SO-DIMM bellek kullanıldığının da altını çizelim. 945GC yonga setini temel alan anakartın yataklık ettiği sistemin grafik alt yapısını ise Intel'in DirectX 9 desteli entegre grafik işlemcisi GMA 950 üstleniyor.

İşlemci ve yonga setinin pasif olarak serinletildiği sistemde dahili CompactFlash bellek kartı slotu da bulunuyor. Öte yandan WiFi kartları için mini-PCIe slotuna da sahip olan yeni nettop modelinde görüntü aktarımı için D-Sub konnektörüne yer verilmiş. 8 kanal yüksek tanımlı ses ve Gigabit ethernet özelliklerine de sahip olan MSI'ın Atom 330 işlemcili Wind nettop bilgisayarı Japonya pazarında 199 Avro'luk etiket fiyatına sahip fakat pek çok bilgisayar parçasının daha pahalı olduğu Japonya pazarının aksine fiyatın diğer pazarlarda daha uygun olması da beklenebilir.

Bu arada MSI'ın zaman zaman haberlerimizde de belirttiğimiz üzere dokunmatik ekranlı modeller de dahil olmak üzere yeni nettop bilgisayarlar üzerinde çalıştığını da hatırlatmakta fayda var.

MSI, Atom 330 işlemcili Wind Nettop modelini kullanıma sundu

MSI, Atom 330 işlemcili Wind Nettop modelini kullanıma sundu

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim