Anlık Bildirim

Nvidia: 3DTV'ler yaygınlaşacak, 3DVision yatırımlarına devam ediyoruz

3DVision teknolojisiyle 3. boyutun kapılarını aralayarak kullanıcılara yeni bir deneyim sunmayı hedefleyen Nvidia, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 3 boyutlu görüntüleme teknolojilerinin HDTV'den sonraki en önemli gelişim ayağı olacağına inanan Nvidia, 3DVision teknolojisinin geçici bir heves olmadığını AMD-ATi'nin entegre grafik ve mobil GPU operasyonlarından sorumlu yöneticisini 3DVision operasyonunun başına getirerek bir kez daha gözler önüne sermişti. 3DVision teknolojisi Nvidia tarafından şu an için ağırlıklı olarak oyunlarda kullanılıyor olsa da firma sahip olduğu teknik alt yapıyı farklı alanlarda da değerlendirmek ve 3DVision teknolojisinin kullanım yaygınlığını arttırmak ve geniş bir yelpazede kullanmak istiyor.

Bilindiği üzere elektronik üreticileri son dönemde 3D teknolojisine ciddi yatırım yapıyorlar. Özellikle Japonya merkezli pek çok üretici, 3D TV'lerini 2010 ile birlikte satışa sunacağını açıklarken bu konudaki en büyük yatırım operasyonlarından birisi Sony tarafından açıklanmış ve firma 3D Home konsepti çerçevesinde PlayStation 3'ten HDTV'lere kadar geniş yelpazede 3D desteği ile 3. boyutun kapılarını sonuna kadar aralayacağını duyurmuştu. Grafik Teknolojileri Konferansı'nda bu konuya da değinen Nvidia CEO'su Jen-Hsun Huang, HDTV'den sonraki diğer büyük gelişmenin 3D TV'ler olacağını altını çizdi.

Geleceğin 3D TV teknolojisinde olduğunu ve firma olarak 3DVision yatırımlarına devam edeceklerini açıklayan Nvidia tepe yöneticisi, bu teknolojiyi PhysX gibi gelişmiş teknolojiler ve rasterisation/raytracing gibi ileri render özellikleri ile donatarak kullanıcılara daha gerçekçi eğlence deneyimi sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11585 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Ekran Kartı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim