Anlık Bildirim

Pandemi döneminde lise öğrencileri ne kadar zarar gördü?

Yakın zamanda yapılan bir araştırmada pandemi dönemi boyunca lise öğrencilerinin yüz yüze eğitim yerine çevrimiçi eğitim almasının, onların hayatını ne oranda etkilediği incelendi.

Pandeminin lise öğrencileri üzerindeki etkileri Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir araştırmaya göre Covid-19 salgını sırasında okula uzaktan devam eden lise öğrencileri, yüz yüze eğitime devam eden öğrencilere kıyasla sosyal, duygusal ve akademik acıdan daha fazla zarar görüyor. 

Educational Researcher (ER) dergisinde yayınlanan çalışma Angela L. Duckworth, Tim Kautz, Amy Defnet, Emma Satlof-Bedrick, Sean Talamas, Benjamin Lira ve Laurence Steinberg tarafından yürütüldü. Pennsylvania Üniversitesi'nde profesör olan ve aynı zamanda Character Lab'in kurucusu ve CEO'su olan baş yazar Duckworth, çalışmada pandemi sırasında kaygı, depresyon ve diğer zihinsel sağlık sorunlarından muzdarip olan gençlerin kişisel hikayelerine yer verildiğini söylüyor. Bununla birlikte çalışma gençlerin uzaktan eğitim sırasında yaşadığı sorunları ampirik veriler haline getiriyor. 

Pandeminin lise öğrencileri üzerindeki etkileri

100 puanlık bir ölçekle gerçekleştirilen araştırmada yüz yüze eğitim alan öğrenciler sosyal refah (77,2'ye karşı 74.8), duygusal refah (57,4'e karşı 55,7) ve akademik refah (78,4'e karşı 77,3) düzeylerinde uzaktan öğrencilerden daha yüksek puan aldı. Temple Üniversitesi'nde profesör olan Steinberg, özellikle 10. ve 12. sınıflar arasındaki öğrencilerdeki farkın 9. sınıftaki öğrencilerdekinden farklı olduğuna dikkat çekiyor. Bu da demektir ki yaşları artan ve mezuniyete yaklaşan öğrenciler pandemiden, liseye yeni başlayan öğrencilerden daha fazla etkileniyorlar.

ABD'de Florida'daki okullarda yapılan bu çalışma elbette küresel çapta gerçekleşen bir durumu veriyor bizlere. Pandemiden birçok iş kolunun etkilenmesinin yanı sıra pandemi süresince neredeyse hiç sosyal aktivite gerçekleştiremeyen gençler için gelecek çok belirsiz bir hal aldı. Birçok insan eski yüz yüze ilişkilerini online olarak ikame etmeye çalışsa da bu tam olarak mümkün olamıyor. 

Daha kötü olan ise pandeminin bitip bitmeyeceğinin belirsizliği. En azından yakın gelecekte kısmi düzelmeler gelse bile, etkiler yıllarca sürecek gibi görünüyor. Öte yandan gençler ise hayatlarında bir daha geri alamayacakları zamanları kaybediyorlar. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7871 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lise öğrencileri, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim