Anlık Bildirim

PC üreticisi Compaq, piyasaya geri dönüyor

90'lı yıllarda IBM'in en büyük rakiplerinden biri olan ve 2002 yılında HP ile birleşen Compaq, piyasaya geri dönmeye hazırlanıyor.

PC üreticisi Compaq, piyasaya geri dönüyor Tam Boyutta Gör

1982 yılında kurulan Amerikan firması bir zamanlar dünyanın en büyük bilgisayar üreticisiydi ve Compaq, 1990'ların sonunda zirveye ulaştığında, en yakın üç rakibinin toplamından daha fazla PC üretiyordu.

Ancak daha sonra şans yanında olmadı ve Compaq, 2002'de başka bir Amerikan bilgisayar ve elektronik üreticisi olan HP tarafından devralındı. Şirket, 11 yıl daha uygun fiyatlı PC modelleri markası olarak kullanılmaya devam etti ve 2013'te piyasadan çekildi. Şimdi ise Compaq'ın piyasaya geri döneceğine dair şirketin Twitter hesabından bir paylaşım yapıldı.

Compaq markasını hangi şirketin aldığı henüz belli değil

Compaq piyasaya dönerse işinin zor olacağını söylemek mümkün. Zira, Huawei, Honor, Xiaomi, Redmi ve Realme dahil olmak üzere birçok güçlü akıllı telefon üreticisi şu anda PC pazarına girdi. Ayrıca Acer ve Asus gibi eski güçlü markaları da unutmayalım.

Paylaşım yapılan hesabın konumu Anaheim, California'da. Şehirde çok sayıda teknoloji şirketi var ve bu yüzden markanın şimdilik kime ait olduğunu söylemek mümkün değil. Compaq'ın piyasaya neler sunacağını ise yaklaşık altı ay içinde öğrenebileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim