Anlık Bildirim

Uzmanlara göre iPhone 13, uydu iletişim özelliği ile gelmeyecek

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, iPhone 13 modellerinin uydu üzerinden iletişim kurabilecek bir teknolojiyle geleceğini söylemişti ancak uzmanlar bu görüşte değil.

Uzmanlara göre iPhone 13, uydu iletişim özelliği ile gelmeyecek Tam Boyutta Gör

Tanınmış analist Ming-Chi Kuo, iPhone 13 serisinin Alçak Dünya yörüngesinde uydu iletişimini sağlayacak bir teknolojiye sahip olacağını söylemişti. Kuo'ya göre, bu özellik yeni Apple akıllı telefon sahiplerinin hücresel ağlara erişim olmaması durumunda bile internete bağlanmalarını ve arama yapabilmelerini sağlayacaktı.

Errata Security mühendisi ve CEO'su Robert Graham ise Ming-Chi Kuo'nun açıklamalarının yanlış olduğunu söyledi ve sürdürülebilir LTE ve 5G kapsama alanının yokluğunda iPhone 13 akıllı telefonun uydu sistemleri aracılığıyla veri iletimine geçebileceğine dair son bilgiler hakkında şu yorumu yaptı:

"Hayır, iPhone 13 uydularla iletişim kurmaz. Bunun yerine, iPhone (söylentilere göre) daha önce uydu servisi için tahsis edilen ancak artık karasal servis için kullanılabilecek 4G / 5G için farklı bir radyo bandını destekleyecek."

Uzmanlara göre iPhone 13, uydu iletişim özelliği ile gelmeyecek Tam Boyutta Gör

Diğer uzmanlar da aynı görüşte

14. Wi-Fi kanalının üst spektrumunda da yer alan 2.4835 GHz ile 2.4950 GHz arasındaki frekans aralığından bahsediyoruz. Çoğu ülkede kullanılmaz, ancak bazı ülkelerde izin verilir (örneğin, ABD'de eski IEEE 802.11b yönlendiricileri tarafından destekleniyor). 5G spesifikasyonlarında bu aralık n53 olarak belirlenmişt ve değiştirilmiş versiyonları Apple akıllı telefonlardaki Qualcomm Snadragon X60 ve X65 modemlerinde desteklenmekte.

Öte yandan diğer uzmanlar da uydu iletişimi desteğinin en azından bu yıl piyasaya sürülecek olan iPhone 13 modellerinde gelmeyeceğine inanıyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim