Anlık Bildirim

Point of View, Nvidia ION tabanlı nettop bilgisayarını tanıttı

Ekran kartı üretiminde Nvidia'nın önde gelen iş ortaklarından birisi olan Hollanda merkezli Point of View, ION platformunu temel alan nettop bilgisayarını tanıttı. Firmanın kompakt tasarımıyla dikkat çeken maliyet odaklı yeni bilgisayarının özellikle oturma odalarında çoklu ortam çözümü olarak kullanılması bekleniyor. 1.6GHz'de çalışan tek (Atom 230) veya çift çekirdekli (Atom 330) Atom işlemcisiyle konfigüre edilebileceği belirtilen yeni nettop'a GeForce 9400M yonga setli, Mini-ITX anakart yataklık ediyor.

GeForce 9400M yonga setinin gelişmiş entegre grafik özellikleri sayesinde DirectX 10 desteği sunan ve yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma yeteneğine sahip olan sistem, iki adet SO-DIMM bellek slotu üzerinden 2GB'a kadar DDR2 (667/800MHz) desteği sunuyor. Depolama için 160GB'lık sabit diske sahip olan bilgisayarda ayrıca 8x hızında kayıt yapabilen ince profilli DVD yazıcısına da yer verilmiş. DVI, VGA ve HDMI konnektörleriyle donatılan yeni nettop öte yandan 6 kanal ses desteği de sunuyor.

Windows Vista Home Premium işletim sistemiyle gelen nettop üzerinde Gigabit Ehernet, SP/DIF ve stereo ses çıkışları da bulunuyor. 8 adet USB 2.0 konnektörüne sahip olan nettop bilgisayar, 60 Watt'lık güç kaynağı kullanıyor. Point of View tarafından önümüzdeki günlerde satışa sunulması beklenen nettop için henüz net bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim