Anlık Bildirim

R300 + Optimize edilmiş sürücüler =? R350

Radeon 9800'ün tanıtılmasının hemen ardından çıkan incelemelerde yeni R350 çekirdeğinin R300'den çok da farklı olmadığı şeklinde yorumlar bulunuyordu.

Aradaki performans farkının ise Radeon 9800 için optimize edilmiş sürücüleri kullanmasına bağlıyorlardı. Bunun üzerinde Radeon 9800 ile beraber gelen sürücüler modifiye edilerek R9700'lerde çalışması sağlandı. Çıkan ilk sonuçları bir Alman sitesi olan www.tommti-systems.de yayınlamıştı. Fakat ben bunu haber yapmak için erken olduğunu düşünerek haberini bu sayfalara koymayı pek düşünmedim. Zira eğer iyice incelemişseniz yeni 350 çekirdeği ufak ama önemli bazı farklılıklara sahip. Bunu da yazılımla sağlamak pek mümkün değil.

Sonuçta bugün bu modifikasyonu deneyen pek çok kişi bunun işe yaramadığını söylüyor. Hatta aksine çok ufak da olsa Radeon 9700'lerini 9800 olarak tanıtanlar performans düşüklüğü olduğunu da ilave ediyorlar yorumlarına. Dolayısıyla eğer bu tip bir şeyi deneyecekseniz pek bir kazancınız olmayacağını dikkate alın. Bunun yerine yeni Catalyst 3.2'yi indirip kullanmayı deneyin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim