Anlık Bildirim

S3 Columbia sonunda gerçek oldu: Delta Chrome - ATI/NV'nin gelecek vaadeden ilk rakibi !?

Sağlam sitelerden Tech-Report, S3'ün uzun soluklu (yıllar önce saymayı bıraktım : ) projesi Columbia'nın uzantısı olan yeni Delta Chrome'a göz atma şansı bulmuşlar.

Yeni Delta Chrome DirectX 9.0 destekli ve verilen bilgiye göre Microsoft'un Shader v2.0'ını bir kaç ilave ile birlikte tam olarak destekliyor (Nvidia FX'lerden farklı olarak). Delta Chrome renkleri kanal başına 24bit derinlikle yani Alpha (Transparanlık) ile toplam 96 bit olarak işleyebiliyor; ki bu ATI R3x0 serisi ile aynı.

Pek çok bakımdan olumlu gözüken Delta Chrome'un en zayıf yanı ise Anizotropik filtrelemeyi 16x'e kadar yapabilmesine rağmen AA'nın 2X'e kadar (maks. 1024x768) desteklemesi. Tabii bu sayede transistörlerden tasarruf ederek daha ucuza mal oluyor o da ayrı.

315MHz hızındaki üst modeller 6 katmanlı PCB ile üretilecekken 275MHz civarında olacak düşük modeller 4 katmanlı PCB üzerinde olacak. S8 ve üstü 8 veriyolu alttakiler ise 4 veriyoluna sahip olacaklar.

S3 Columbia sonunda gerçek oldu: Delta Chrome - ATI/NV'nin gelecek vaadeden ilk rakibi !?

Veriyolu genişlikleri ise 128 ve 64 bit olacak. S3 mobil cihazlarla mikro tasarımlarda da aktif soğutma olmadan kartların çalışabilmesi için transistör sayısını minimumda tutarak hem ısıyı hem de maliyeti düşürmeye çalışmış.

2D ve Video performansı bakımından da iyi olduğu iddia edilen Delta Chrome'lar sonuçta yıllardır beklenen düşük maliyetli yüksek performanslı bir rakip olabilir gibi dursa da sonuç ancak bu yılın sonlarına doğru kartlar satışa çıktığında belli olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim