Anlık Bildirim

Sabit diskli el kamerası ; JVC'den GZ-MC500

Artık bir çoğumuzun sahip olduğu kameralar, hayatımızın önemli veya eğlenceli anlarını kayıt altına almamızın en kolay yolu. Fakat kamerayla görüntüler çekmek ve tekrar izlemek ne kadar zevkli ise bu görüntüleri bilgisayar ortamına aktarmak ve uzun süreli saklanabilirliğini arttırmak için belli formatlara (VCD, DVD vb) çevirmek oldukça sıkıcı, istenmeyen bir iştir.

Günümüzde direk DVD veya CD üzerine kayıt yapabilen kamerlar mevcut ama düşük sürekli kayıt süreleri, büyüklükleri gibi sebeblerden dolayı kullanıcılar tarafından pek tercih edilmemekteler. JVC, GZ-MC500 sabit diskli kamerası ile sizi uzun süreli aktarım işlerinden kurtarıyor. Artık görüntüleri çekecek ve direk bilgisayarınıza hiçbir çevirme işlemi olmadan aktarabileceksiniz.

JVC nin üç (3) CCD'li ve sabit diskli kamerası GZ-MC500, en küçük üç (3) CCD'li kamera ünvanını taşıyor, boyutları 8.1x1.8x12 (G/Y/D) cm. 1/4.5'', 1.33 megapiksel (1.23 megapiksel efektif) üç (3) adet CCD'ye sahip olan kamera beş (5) megapiksel video kameralar katogorisinde ve 2560 x 1920 piksel fotoğrafta çekebilmekte. Üç (3) CCD'li yapı karanlık ortamlarda daha net ve canlı çekim yapmaya yardımcı olurken GZ-MC500'ün üç (3) boyutlu gürültü düzeltme teknolojisi çekilen görüntüde istenmeyen kirliliğin (noise) önüne geçmiş oluyor.

GZ-MC500, MPEG2 formatında (DVD kalitesinde 720x576/50i) 60 dakika boyunca içerisindeki dört (4) GB kapasiteli microdrive diske görüntü ve çift kanal dolby digital ses kaydı yapabiliyor. Kameranın microdrive kullanması oldukça zekice. Böylece tatillerinizde yanınıza yeterince microdrive alıp kesintisiz kayıt yapabilirsiniz. Microdrive'ın sarsıntılardan etkilenmemesi ve kayıt sırasında hataları en aza indirmek için JVC, floating suspension system adını verdiği yöntem ile microdrive'ı dış ortamdan gelebilecek darbe ve sarsıntılardan koruyor. Ayrıca şu sıralar en fazla dört (4) GB kapasiteli versiyonları bulunan microdrive'ların 2005 sonlarına doğru altı (6) ve sekiz (8) GB'lık versiyonlarının çıkması bekleniyor.

Sabit diskli el kamerası ; JVC'den GZ-MC500

GZ-MC500, fotoğraf makinalarında olan bir çok ayar ve özelliğide desteklemekte. Shutter Priority, Aperture Priority, plus Twilight, Sports, Snow, Portrait ve Auto/Manual modları kamera üzerinden seçilebilmekte. Kamera 10x optik, sekiz (8)x dijital yakınlaştırma yapabilmekte. Bilgisayar ile USB 2.0 portu üzerinden haberleşen GZ-MC500 normal video çekim zamanından 4 veya 5 kat daha hızlı bir şekilde bilgisayara aktarım yapabiliyor. Aktarım MPEG2 formatında yapıldığından rahatlıkla DVD ortamına kayıt yapmak mümkün. Yanında verilen PowerProducer, PowerDirector , PowerDVD ile çekilen görüntülerin düzenlenmesi, DVD ye aktarılması yada izlenmesi rahat bir şekilde yapılabilmekte.

Yurtdışı satış fiyatı 1600$ civarı olan GZ-MC500 ufak boyutları ve direk sabit diske kayıt yapması ile oldukça etkileyici bir ürün. Samsung, Panasonic gibi elektronik devi firmalarında direk sabit diske kayıt yapan modelleri görücüye çıkmış durumdalar. Gelişen disk teknolojileri ile taşınabilir cihazlarda sıkça kullanılmaya başlayan sabit diskler kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırmaktalar. MP3 çalarlar, taşınabilir video göstericiler derken şimdide kameralarda yerlerini aldılar. Günümüzde cep telefonlarında da yavaş yavaş boy gösteriyorlar. GZ-MC500 hakkında daha fazla bilgi almak için üreticinini aşağıdaki link'ini inceleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim