Anlık Bildirim

Samsung iPod' un liderliğine göz dikti

Dünyanın sayılı büyük teknoloji firmalarından biri olan Samsung, her alanda sunduğu çok kaliteli ürünleri ile kullanıcıların güvenini ve saygısını büyük oranda sağlamış bir marka. Her alanda olduğu gibi taşınabilir mp3 player alanında da boş durmayan Samsung, şu anda iPod' ların hakim olduğu piyasaya çok sağlam bir giriş yaptı. Pazardaki 3 farklı segmente (Büyük kapasite, küçük hafıza ve flash bellek) hitap edecek ürünler sunan Samsung' un iddası ortada.


20Gb kapasiteye sahip YH-925

İlk mp3 player, tam 20GB kapasite sunan ve mini sabit disk' e sahip olan YH-925 modeli. CES 2005 Innovation ödülünü kazanan bu cihaz, hafızasındaki resimleri de görüntülemek için çok ideal 260K renkli ekrana sahip. Mp3, WMA ve Ogg formatlarını destekeyen cihaz, barındırdığı mp3 çözücü sayesinde, mp3 formatlı kayıt yapabiliyor. Ayrıca USB üzerinden veri transferi sağlayan cihaz USB OTG destekli cihazlar ile bilgisayar bağlantısı olmadan sunucu işlevi görerek veri transferi yapabiliyor. £250 gibi bir fiyattan satılması beklenilen YH-925' in emsali olan 4. nesil iPod' a göre tek eksik yönü 198 gr ağırlığı (4. nesil iPod 158gr).

Samsung iPod' un liderliğine göz dikti

Serinin orta modeli 5Gb kapasiteli YH-820

Serinin orta modeli YH-820 5Gb' lık bir kapasite sunuyor. YH-820 ' nin 128 x 96 çözünürlüklü ekranı bir üst modelin ekranı ile aynı kaliteyi sunmasada resimleri göstermeye yetecek kadar olduğu söyleniyor. Abisi gibi Mp3, WMA ve Ogg formatlarını destekleyen YH-820, 50 x 88.3 x 14mm boyutları ile emsali olan iPod mini' den daha küçük. Dosyların bilgilerini değiştirmek için paket ile beraber gelen ID3 tag güncelleme yazılımı geliyor. £170 gibi bir fiyat ile satılması bekleniyor.

Samsung iPod' un liderliğine göz dikti

Flash bellek model YP-T7

Diğer iki modelin aksine flash bellek taşıyan YP-T7, 512Mb ve 1GB' lık seçenekler ile geliyor. Bu en düşük modellerde bile 65K renkli ekran sunan Samsung bu alanda da çok iddalı olduğunu tekrar kanıtlıyor. Diğer modeller gibi MP3, WMA, Ogg formatlarını destekleyen YP-T7, yine onlar gibi resim dosyalarını görüntüleyebiliyor. Diğer flash bellekli mp3 playerlar gibi radyo alıcısına sahip ve ayarlanabilir grafik equaliser sunuyor. 512Mb' lık model £130, 1Gb' lık model £160 gibi bir fiyat ile satılacak. Boyun askılığı, USB kablosu ve line in kablsou ile geliyor.

Samsung' un mp3 playerları görüldüğü gibi çok iddalı ve bol özellik ile donatılmış. Ama mp3 playerın tutulması yada beğenilmesi için en önemli özellik kullanıcıya sunduğu arabirimdir. iPod' lar bu başarıyı büyük oranda yakalamış gibiler. Ve sürekli, iPod' lar ile beraber kullanılacak ek aparatlar çıkıyor. Piyasaya bu kadar hakim bir marka varken Samsung' un şansı ne kadar olacak bekleyip göreceğiz. Sonuçta fiyatları çokta düşük değil iPod' a göre. Ayrıca pil ömürlerinin ne kadar olduğu da önemli. Tabi cihazlar henüz incelenmemişler, sadece CeBIT' te Samsung tarafından verilen bilgiler üzerine konuşuyoruz. Fakat belirtmeden geçemeyeceğimiz bir nokta, iPod' un en küçük modeli bırakın renkli ekranı, LCD ekrana bile sahip değil. Samsung' un flash bellekli modelleri 65K renkli ekran ile geliyor ve bu sayede pazarın en düşük seviyesinde başarılı olma şansı daha yüksek gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim