Anlık Bildirim

Sapphire DFI ile çalıştı 790FX yonga setli yeni anakartını hazırladı

Donanım dünyasının lider isimlerinden AMD ciddi bir hazırlık içerisinde. Zira firma önümüzdeki 10 günlük süreç zarfında başta yeni nesil Phenom işlemci ailesi olmak üzere 700 serisi yonga seti serisini ve 55nm üretim teknolojisine sahip Radeon HD 3850 ve 3780 modellerini duyuracak. Phenom konusunda gözler AMD'ye çevrilmiş durumdayken yonga seti ve ekran kartı konusunda ise üretici firmalar artık son hazırlıklarını yapmaktalar. AMD'nin yeni yonga seti ailesinin en güçlü üyesi olacak 790FX yonga seti güçlü özellikleri ve OverDrive adı verilen özel yazılım desteği ile yonga seti arenasında firmanın yeni gözbebeği ve rakipleri karşısındaki en önemli kozu olacak. Ekran kartı alanında ATi'nin önde gelen partnerlerinden Sapphire, bir süre önce anakart üretimine de girerek ekran kartı alanındaki başarısını bu alana da taşımak istemişti. Bu konuda sağlam temeller atan firma DFI desteği ile hazırladığı 790FX yonga setli yeni anakartı ile iddialı olmaya çalışacak.

790FX yonga seti nedir? AMD'nin 700 serisi yonga seti ailesinin tepe modeli olan 790FX yonga seti her ne kadar mevcut işlemcilere de destek veriyor olsa bile özellikle Phenom için geliştirilen ve gerçek anlamda performansını Phenom ile yansıtabileceği ifade edilen özel bir yonga seti. Yüksek performans için geliştirilen 790FX yonga seti özellikle Quad-Crossfire desteği ile öne çıkacak. Zira dileyen kullanıcılar ATi'nin yeni oyuncularından Radeon HD 3850 gibi tek slot tasarıma sahip 4 adet ekran kartı aynı sistem üzerinde kullanabilme ve paralelinde 8 monitöre kadar çoklu ekran desteğine sahip olma şansını yakalabilecekler. PCIe 2.0 destekli de olan yeni yonga seti ayrıca AMD'nin OverDrive adını verdiği yazılım ile Phenom işlemcilerde 4 çekirdeğin saat hızlarını, HT ve PCIe hızlarını da ayrı ayarı ayalarlayabilme hatta voltaj verme gibi BIOS'dan yapılabilen pek çok ayar değişikliğini de kullanıcılara "masaüstünde" yapma imkanı sunacak.

Sapphire DFI ile çalıştı 790FX yonga setli yeni anakartını hazırladı

Son derece güçlü ve zengin özellikler ile donatılan 790FX yonga seti doğası gereği anakart üreticilerinin ilgi göstermeye başladığı en güncel çip setlerden biri konumuna geldi. Anakart dünyasında iddialı olmak isteyen Sapphire de 790FX kullanan üretici partnerlerden biri olan. Sapphire 790FX yonga setini kullanan yeni anakartı CrossFireX PC-AM2RD790, anakart ve overclock dünyasının efsaneleşen ismi DFI ile yapılan işbirliği sonucunda geliştirildi. Zira anakart üzerinde DFI'ın yansımalarını görebilmek mümkün. Genel görünümü itibariyle DFI'ın eli değmişe dair sinyaller veren anakart üzerinde DFI'a özel "LanParty" ibaresini (piyasaya çıkan anakartlarda olmayacak) ve yine DFI'a özel pasif soğutma ünitesini görebilmek mümkün. Ayrıca anakartın 790FX yonga setinin sunduğu Quad-Crossfire yerine DFI'ın LanParty 790-FX modelinde olduğu gibi sadece 3 adet PCIe X16 slotu ile gelmesi de Sapphire'in DFI ile yaptığı işbirliğinin bir diğer önemli göstergesi.

Sapphire DFI ile çalıştı 790FX yonga setli yeni anakartını hazırladı

Sapphire'in yeni anakartı CrossFireX PC-AM2RD790, AMD'nin şu an satılmakta olan soket AM2 formundaki mevcut işlemcilerine de destek vermekle birlikte anakart asıl gösterisini Phenom ile yapacak. Soket AM2+ formundaki işlemcilere tam destek sunan anakart, 16GB'a kadar DDR-2 1066MHz'lik DDR-2 bellek desteği sunmayı hedefliyor. 3 adet PCIe X16 slotuna sahip olan anakart bu sayede 2 ve 3 kart ile kullanabilme ve Crossfire desteği de sunabilme yeteneğine de sahip olan anakart pek tabi PCIe 2.0 spesifikasyonunu da destekliyor. PCIe X16 slotlarına ek olarak PCIe X4 slotuna ve 3 adet te geleneksel PCI slotuna sahip olan Sapphire'in yeni anakartı CrossFireX PC-AM2RD790, katı kapasitör zengini yapısı ile de güçlü bir görüntü çiziyor. Tabi DFI ile işbirliğine gidilmesi overclock noktasında da anakartın son derece iddialı olacağının çok önemli bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Sapphire DFI ile çalıştı 790FX yonga setli yeni anakartını hazırladı

Sapphire DFI ile çalıştı 790FX yonga setli yeni anakartını hazırladı

Renkler dışında lütfen iki anakart arasındaki 5 farkı bulunuz :)

Isı iletim teknolojisini esas alan pasif soğutma teknolojisi ile desteklenen anakart üzerinde 7.1 kanal yüksek tanımlı ses ve çift gigabit ethernet gibi özelliklerin yanı sıra 6 adet SATA-II ve 6 adet te USB 2.0 konnektörü bulunmakta. Firewire desteğine de sahip olan anakartın bir diğer özelliği ise geliştirilmiş dijital güç modülleri. Piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı henüz netleşmeyen Sapphire'in yeni modeli CrossFireX PC-AM2RD790'ın sahip olduğu DFI genleri ile neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim