Anlık Bildirim

İki ayrı yerli aşının daha müjdesi verildi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy iki tane daha yerli aşının müjdesini verdi. Aşılardan birisi bilindik inaktif aşıyken, diğeri BioNTech usulünde geliştirilen bir mRNA aşısı olacak.

Selçuk Üniversitesi'nden iki ayrı yerli aşı Tam Boyutta Gör

Şu anda faz-3 çalışmasına başlayan Turkovac aşısının yanı sıra Konya Selçuk Üniversitesi'nde Covid-19'a karşı iki ayrı aşı çalışması yürütülüyor. Aşılardan birisinin Ankara Şehir Hastanesi'ndeki faz-1 çalışması şimdiden tamamlandı. Diğer aşı ise bir mRNA aşısı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy bu aşıdan "BioNTech aşısının birebir aynısı, hatta bunun bir tık üstü" diye bahsetti. 

Veterinerlik Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve üniversitenin Aşı Geliştirme ve Uygulamaları Araştırma Müdürü Prof. Dr. Osman Erganiş'in ekibinin yürüttüğü birinci aşı, daha şimdiden faz-1 çalışmalarını başarıyla tamamladı ve faz-2 çalışmalarının da üniversite hastanesinde sürdürüleceğinin bilgisini verdi. 

Öte yandan mRNA aşısının TÜBİTAK ile beraber yürütüldüğünün belirtilmesinin yanında bu aşının oda sıcaklığında saklanabildiği bilgisi Rektör Aksoy tarafından verildi. Bu açıdan BioNTech'e kıyasla daha kullanışlı olabileceği düşünülüyor. Bununla birlikte mRNA aşısı yeni ortaya çıkan varyantlar dikkate alınacağından ötürü, zamanının en iyi aşısı olmaya aday olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8325 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli aşı çalışmaları, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim