Anlık Bildirim

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır

Piyasaya belli bir ürün veya hizmet sağlayan küçük veya büyük ölçekli işletmeler veya kurumlar, dijital kimliklerini güçlendirmek, marka bilinirliklerini arttırmak ve ürün ya da hizmetlerini...

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır Tam Boyutta Gör

Piyasaya belli bir ürün veya hizmet sağlayan küçük veya büyük ölçekli işletmeler veya kurumlar, dijital kimliklerini güçlendirmek, marka bilinirliklerini arttırmak ve ürün ya da hizmetlerini dijital ortamda görünür kılmak ve pazarlamak için farklı dijital pazarlama çalışmaları yapar. Günümüzde hemen hemen bütün işletmeler ve kurumlar, dijital çağın gereği olan web sitelerini de bu amaçla aktif olarak kullanmaktadır. Bunun için başvurulan çalışmalardan biri de SEO’dur. SEO çalışmaları genel anlamda web sitesi sayfasının arama motorları tarafından daha kolay taranmasını ve ilgili sayfaların arama sonuçlarından üst sıralara çıkmasını sağlayan çalışmaların bir bütünüdür. İçerik yazımı, SEO uyumlu makale yazımı ise SEO çalışmaları sonucunda oluşturulan içerik stratejilerinin neticesinde yazdırılan içeriklerdir. İçeriklerin yazılma amacı arama motorlarınca görünmeyi mümkün kılmak, marka bilinirliğini arttırmak, okura faydalı bilgi sağlamak, site otoritesini arttırmak, ilgili ürün ya da hizmeti tanıtmak ya da pazarlamak olabilir. Ürün veya hizmetlerin daha çok kişiye ulaşabilmesi için yayınlanan makalelerin SEO uyumlu şekilde yazılması gerekir.

SEO Uyumlu Makale Nedir?

SEO uyumlu makale, sunulan ürün veya hizmet hakkında bilgiler veren, konuyla ilgili belirli anahtar kelimelerin belirli sıklıkta kullanıldığı ve brief çerçevesinde kaleme alınan makaledir. Açılımı “Search Engine Optimization” olan ve “Arama Motoru Optimizasyonu” olarak Türkçeye çevrilen SEO uyumlu makale yazmanın amacı, web sitesinin sunduğu ürün veya hizmetlerin arama motorlarında en üst sıralarda yer almasını sağlamaktır. Dijital pazarlamada bir web sitesi sayfasının diğer sayfalardan ayrılarak arama motorlarında daha üstte yer alması ve daha büyük kitlelere ulaşabilmesi için yazılan makalelerin aşağıda kurallara uygun yazılması önerilir.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO uyumlu makale yazılırken içeriğin bazı kriterleri karşılaması beklenir. Örneğin içerik kullanıcıya fayda sağlamalı, konu ile ilgili net ve doğru bilgiler vermeli, kolay okunabilir ve anlaşılır olmalıdır. SEO açısında bakılacak olursa anahtar kelime çalışmasında yer alan anahtar kelimeler içerikte kullanılmalı, içerikler özgün olmalıdır. Peki, başka hangi unsurlara dikkat etmek gerekir?

1) SEO uyumlu makale kaleme alınırken yazım ve noktalama kurallarına uyulmalı, anlatım bozukluğundan kaçınılmalıdır. Devrik ve anlaşılması zor cümleler kurulmamalı, içerikler okuyucunun anlayabileceği şekilde yazılmalıdır. Makalelerde kullanılan cümleler ne çok kısa ne de çok uzun olmalıdır. Makaleler özgün ve akıcı bir dil kullanılarak yazılmalı, makalenin giriş-gelişme-sonuç bölümlerinde anlam bütünlüğü sağlanmalıdır. İçerik yazarının makaleyi alt başlıklara bölmesi de uygun olabilir. Konuyla ilgili aranan tüm cevaplar makalede yer almalıdır. Ayrıca, siteyi ziyaret eden kullanıcıların sitede kalma sürelerinin uzun olması gerekir. Bu nedenle makale minimum 500 kelimeden oluşabilir. İlgili konu daha uzun bir yazı gerektiriyorsa makale uzun tutulmalı ancak gereksiz tekrarlardan uzak durulmalıdır.

2) SEO uyumlu makalelerde konuyla ilgili belirli anahtar kelimeler öncesinde tespit edilmelidir. Anahtar kelime araştırması için Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi araçlar kullanılabilir. Seçilen anahtar kelimelerin makalede belirli sıklıkta kullanılması gerekir. Bu kelimelerin gereğinden fazla kullanılması içeriğin spam bir içerik olarak görülmesine yol açacak ayrıca yazının akıcılığının bozulmasına sebep olacaktır. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler kalıp olarak birlikte kullanılmalı, araya başka kelimeler girmemelidir. Makale içindeki alt başlıklarda da anahtar kelimeler kullanılabilir.

3) SEO uyumlu makalede anahtar kelime kullanımı kadar semantik anlatıma da dikkat edilmesi önem taşımaktadır. Ulaşılmak istenen kitle tarafından arama motorlarında aranan, anahtar kelimeleri de içeren soruları veya konuları tespit etmek gerekir. Bu hususlar tespit edildikten sonra bunların ilgili makalelerde kullanılması ve gerekiyorsa cevaplanması gerekir.

4) SEO uyumlu içerik yazarken iç linklemelerden de faydalanılabilir. İç linklemeler sayesinde daha güçlü ve arama motorlarında daha görünür bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

5) SEO uyumlu makalelerde dikkat edilmesi gereken diğer kural, seçilen konunun güncel ve ilgi çekici olmasıdır. Makalenin konusunu seçerken kişilerin aklında soru işaretlerinin bulunduğu, arama motorlarında aranan konuların seçilmesi fayda sağlayacaktır.

6) SEO uyumlu makale yazarken okuyuculara doğru bilgiler verilmeli, ilgili makaleyi yazmadan önce ön hazırlık yapılmalıdır. Ön hazırlık neticesinde toplanan bilgiler makaleye aynen alınmamalı, içerik yazarları konuyu özgün bir şekilde okuyucuya sunmalıdır.

7) SEO uyumlu makale, konuyla ilgili fotoğraf ve diğer görsel araçlarla desteklenebilir böylece makale konusunun ilgi çekici hale gelmesi sağlanabilir. Görseller seçilirken telif bakımından problem yaşanmayacağı bilinen sitelerden faydalanılmalıdır.

Siz de web sitenizin arama motorunda üst sıralarda yer almasını istiyorsanız CRM Medya ile iletişime geçebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim