Anlık Bildirim

Shuttle XPC SN26P ; SFF sistemde SLI performansı

Small Form Factor (SFF) PC ler, oturma odalarımızda televizyona bağlayarak kullanabildiğimiz ve oyundan ziyade genelde çoklu ortam ve Internet üzerine yoğunlaşmış sessiz küçük makinalardır. Küçük yapıları ve düşük güçteki güç kaynakları nedeniyle içerlinde ısı yayan ve oldukça fazla enerji tüketen kompenentler kullanılmayan SFF'ler içinde bazen Alienware, Foxconn gibi firmalerın ürettikleri ve masa üstü PC ler kadar oyun performansı sunan SFF'lerde görmek mümkün. Shuttle'ın yeni XPC SN26P (Nforce4 SLI) SFF'side bu özel olarak üretilen ve performans üstüne yoğunlaşmış olan SFF'lerden biri. Fakat bu sefer güçlü işlemci ve ya hızlı bir ekran kartından daha fazlası var SLI anakart ile 6800GT ve ya 7800GTX ekran kartlarını bu sistemde SLI olarak kullanabiliyorsunuz.

Shuttle'ın üstün SFF soğutma deneyimlerinden yararlanarak ürettiği XPC SN26P'de SLI olarak kullanılan ekran kartları ve işlemci heatpipe teknolojisi kullanılarak soğutulmakta. 2 farklı seçenek halinde kullanıcıya sunulan PC'lerde kullanıcılar 6800GT SLI ve ya 7800GTX SLI seçeneklerinden birini seçebiliyorlar. 325 x 220 x 210 mm boyutlarında ve 5,8 kg ağırlığında olan kasa siyah renkte ve ön paneli parlak plastik ile kaplı. Kasa 1 adet 5.25'' lik, 2 adet 3.5'' lik genişleme yuvasına sahip.

Güç kaynağı olarak Silent-X 350 Watt mini PSU kullanan sistem nvidia'nın SLI için önerdiği güç kaynağı değerleri sınırında duruyor. İlk başta çift 6800GT ve ya 7800GTX için yetersiz gibi görünen güç kaynağının ekran kartları haricinde, düşük güç tükeden Atholon 64 işlemci, DDR bellek ve 1 adet optik sürücü ile 1 adet disk için kullanılacağı düşünüldüğünde herhangi bir sorun yaratmayacağı fikri mantıklı gelmekte. Zaten Hardware Zone'un AMD Athlon 3500+, 1 adet sata 80GB 7200 RPM disk, 2 adet 6800GT kullanarak yaptığı testlerde herhangi bir sorunla karşılaşılmamış.

XPC SN26P'de kullanılan Nforce 4 SLI çipsetli anakartın üzerinde ek bir genişleme yuvası bulunmamakta. Üzerinde Via'nın 7+1 24bit 96Khz ses derinliğine sahip ses kartını tümleşik olarak bulunduran sistemde, 1Gbit Marvel ethernet, 1 adet com port, 6 adet USB 2.0 (4 arkada, 2 adet önde), 1394 Firewire çıkışı, ananog ve dijital optik / koaksiyel ses giriş / çıkışları, PS/2 klavye ve fare girişleri bulunmakta.

SFF PC lerde boyut ve sessizlik herşey olduğundan Shuttle, içerisinde oldukça fazla ısı üretecek olan iki adet güçlü ekran kartının kullanıldığı XPC SN26P'nin içirisindeki ekran kartlarını heatpipe teknolojisinden yararlanan ve iki kartında birbirinden bağımsız olarak tek noktada soğutulduğu bir teknoloji kullanmış. Ekran kartlarının bellekleri ve güç girişlerinde pasif heatsink ler kullanılırken, ekran kartlarının GPU ları üzerindeki ısı heatpipe teknolojisinden yararlanan ve 2 adet akıllı fanla soğutulan bir sistem ile kartlardan uzaklaştırılmış.

939 pin AMD Athlon 64 işlemcileri destekleyen sistemde işlemcinin soğutulması için Shuttle I.C.E CPU soğutma sistemi kullanılmış, ayrıca işlemcinin bulunduğu kısım sistemden 80mm lik bir fan yardımıyla ayrılmış. İşlemci tarafından ısıtılan hava bu fanla kasadan dşarı atılıyor, böylece diğer parçalar ısıdan etkilenmemiş oluyorlar.

Shuttle XPC SN26P, lan partilerinde ve ya oturma odanızda size üstün çoklu ortam deneyimi yanında üst düzey oyun keyfini küçük ve sessiz bir kasada sunan oldukça güzel bir PC. Hardwarezone.com adresinde yapılan performans testlerinde de hiç bir negatif yanı görülmeyen ve standart SLI sistemlerden ufak farklarlada olsa önde olan XPC SN26P, kullanıcısına ek genişleme yuvası sunmasada boyut ve sessizlik avantajıyla merak uyandırıyor.

Sistem yurtdışında biraz yüksek sayılabilecek bir rakamla satılmakta. İçerisinde saddece 2 adet 6800GT ekran kartı, anakart ve kasanın bulunduğu setin fiyatı 1700$. Unutmamak gerekirki bu kasayı aldığınızda işlemci, ram, disk, klavye, fare ve monitör gibi bileşenlerinde fiyatlarını 1700$'ın üzerine eklemeniz gerekecek. Özellik bakımından oldukça çekici olan Shuttle'ın SLI destekli SFF çözümü ne yazık ki oldukça yüksek bir fiyat engeline takılıyor. Evet küçük bir kasada şu anki en yüksek oyun performansı kullanıcıya sunuluyor fakat ödenen para ile zaten daha azı düşünülemez.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim