Anlık Bildirim

Yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan sıcak hava dalgası Türkiye'ye de gelecek mi?

Geçtiğimiz hafta Kuzey Amerika'da yüzlerce insanını ölümüne yol açan rekor sıcaklıklar şimdi de Kuzey Avrupa'da. Peki bu sıcaklıklar Türkiye'ye de gelir mi? Uzmanlar yanıtladı.

Sıcak havalar Türkiye'ye de gelecek mi? Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Kanada ve ABD'de yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan sıcak hava dalgası şimdi de Avrupa'nın kuzeyinde kendini hissettirmeye başladı. Dün İskandinavya'daki birçok ülke rekor sıcaklık bildirdi. Hatta Finlandiya ve İsveç yüz yıldan beri olan en sıcak Haziran gününü yaşadıklarını duyurdu. 

Sıcak havalar Türkiye'ye de gelecek mi?

Öte yandan Türkiye'de de acaba bu sıcaklıklar bize de gelir mi korkusu başladı. Geçtiğimiz birkaç gün önce bile fazlasıyla sıcak olan güney kıyılarımızdaki sıcak hava dalgası etkisi elbette korkutucu olacaktır. Avrupa'da hakim olmaya başlayan OMEGA hava akımının Türkiye'ye gelip gelmeyeceğini Meteoroloji ve Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu yanıtladı. 

Kadıoğlu'na göre Türkiye OMEGA blokajının alçak basınç noktalarına karşılık geldiği için ülkemizde hava sıcaklığı belirgin ölçüde artmayacak ancak şu an devam eden yağışlar bir süre daha etkisini göstermeyi sürdürecek. Bu zaman zaman ülke genelinde olabileceği gibi çoğu zaman da lokal sağanak yağışlara sebep olacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim