Anlık Bildirim

Kuzey Amerika'da yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan sıcaklar şimdi Avrupa'da

Geçtiğimiz günlerde Kanada ve ABD'de etkili olan ve yüzlerce insanın ölümüne sebep olan yüksek sıcaklıklar şimdi de Avrupa'ya geldi. Uzmanlar bunun iklim değişikliğinin etkileri olduğunu söylüyorlar.

Avrupa'da sıcaklıklar rekor düzeye çıktı Tam Boyutta Gör

Küresel ısınma ve iklim değişikliği bugünlerde gücünü üzerimizde hissettiriyor. Hatırlarsak geçtiğimiz günlerde Kanada ve ABD'de yüzlerce kişinin sıcaklıktan ölmesine sebep olan sıcak hava dalgası bugünlerde Avrupa'ya ulaştı. İskandinavya'da sıcaklıklar 34 dereceyi aştı.

Finlandiya'da Ulusal Meteoroloji Enstitüsü 1844'ten bu yana Haziran ayının ilk defa bu kadar sıcak olduğunu belirtti. Benzer şekilde İsveç de bazı bölgelerinde rekor sıcaklık bildirdi. "Rossby dalgası" olarak bilinen bu sıcak hava dalgası Kanada'nın güneybatı kesiminde 720'yi aşkın kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Bununla birlikte ABD'deki Oregon eyaletinin valisinin açıklamasına göre yalnızca o eyalette 95 kişinin öldüğü saptanmıştı.

Öte yandan uzmanlar bu sıcaklıkların önümüzdeki günlerde kötüleşebileceğini söylüyorlar. İlk olarak Avustralya'da Monash Üniversitesi'ne bağlı Dünya, Atmosfer ve Çevre Okulu’nda meteoroloji profesörü olan Michael Reeder, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki sıcaklık artışlarının birbiriyle bağlantılı olduğunu söylemişti. Reeder yaşanan durumun beklenen iklim kriziyle ilişkili olduğunu söylüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6264 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iklim değişikliği, küresel ısınma ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim