Anlık Bildirim

SIS bende varım diyor

SIS in bu hafta başlarında açıklanan yol haritasnda görüldüğü üzere, firma gelecekte AMD tabanlı mikroişlemciler için artık iddalı çipsetler üretecek. 756FX kuzey köprüsü ailesine katıldı, fakat 2005 in üçüncü çeyreğine kadar piyasaya sürülmeyecek. İlk örnekler 2005 in ikinci çeyreğinde basına dağıtılabilir.Çipset çift PCIe, 2000 MT/s, "Cool'n Quiet" teknolojilerini destekleyecek ayrıca 756 çipsetiyle pin olarak uyumlu olacak.


756 çipsetinin çıkması yakın. Kasım ayında seri üretime geçecek. Bu çipsette "Cool'n Quiet", PCIe desteğine sahip olacak ve SIS 965 güney köprüsüyle birlikte kullanılarak Athlon 64FX ve Opteron u destekleyecek.

SIS aynı zamanda bu çipsetlerin onboard grafik(Mirage 1 Graphics) çözümlü versiyonu 761GX ide ürün yelpazesine katacak. 2005 in ilk çeyreğinin sonlarına doğru onboard olarak Mirage 3 Graphics ekran kartı içeren 770GX çipsetini sunması bekleniyor. Mirage 3 DX9, Pixel Shader 2.0 gibi özelliklere sahip olduğu gibi 3DMark03 ten 1500, 3DMark01 den 3200 civarı puan alabiliyor.Bunlara ek olarak bump mapping ve cubic mapping gibi özelliklere de sahip.Nvidia nın bile onboard ekran kartlı çözümler üretmekten vazgeçmeye başlamasından sonra artık onboard çözümlerden fazla da performans beklememek lazım.

SIS 756FX in yanında kullanılmak üzere çıkacak olan 966 güney köprüsü 8 USB 2.0 portu, 4 paralel ATA133, 4 serial ATA portu, çeşitli RAID varyasyonları, iki adet PCIe X1, 10/100 ve 1 Gbit Ethernet ve gelişmiş ses özelliklerine sahip olacak.965 Güney köprüsüyle pin uyumlu olması ve 2005 in ilk çeyreğinde seri üretime geçmesi bekleniyor. Şu an için seri üretimde olan 965 ile 2005 in ilk çeyreğinde çıkması beklenen 966 arasındaki en öenmli fark gelişmiş ses özellikleri.

Şimdiye kadar hep giriş seviyesi sistemleri için ürettiği çipsetlerle bildiğimiz SIS bu sefer iddalı görünüyor. VIA ve Nvidia dan sonra biraz geç kalmış gibi gözüksede fiyat olarak uygun seviyede kalabilirlerse ve performans olarak iki firmayla başa çıkabilirse neden AMD platformu için yüksek performanslı bir çipsetmiz daha olmasın? Hem rekabet her zaman son kullanıcıya yarar ve mutlaka fiyatlara yansır... Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim