Anlık Bildirim

Qualcomm’dan akıllı saatler için yeni bir işlemci geliyor: Snapdragon Wear 5100

Son yıllarda Android tarafındaki akıllı saat işlemcileri yetersiz performans nedeniyle eleştiriliyor. Eleştirilere maruz kalan firmalardan Qualcomm, yeni nesil Snapdragon Wear işlemcisi hazırlıyor.

Snapdragon Wear 5100 yolda Tam Boyutta Gör

Son yıllarda Apple dışındaki akıllı saatler, performans anlamında ciddi eleştirilere maruz kalıyordu. Samsung’un yıllardır değiştirmediği Exynos işlemci ve önceki nesile göre büyük artış sağlamayan Snapdragon Wear 4100 platformu, akıllı saat performans gelişmelerine engel oluyordu. Wear OS 3.0 platformu ile Android dünyası yeni bir akıllı saat çağına geçecek. Wear OS 3.0 için geliştirilen Exynos W920 çipi dışında şimdi de Qualcomm bir işlemci hazırlığında.

Qualcomm’un Code Aurora Forum’a yüklediği kodlar arasında Android 11 platformunda çalışan SW5100 adı geçiyor. SW5100, büyük ihtimalle Snapdragon Wear 5100 anlamına geliyor. Wear OS 3.0’ın da Android 11 tabanlı olduğu düşünüldüğünde iddialar daha da güçleniyor. Ayrıca SW5100 kod satırında LAW kısaltması da bulunuyor. LAW, Linux Android Wear anlamına geliyor ve Forum’da Snapdragon 4100 ve 2100 platformlarının yanında da yazıyor.

Snapdragon Wear 5100 yolda Tam Boyutta Gör

XDA’den gelen bilgilere göre Snapdragon Wear 5100, “Monaco” kod adı altında geliştiriliyor ve Snapdragon 460 çipi ile benzerlik gösteriyor. 4 adet Cortex-A73 çekirdeği ile gelmesi planlanan işlemci, muhtemelen Wear OS 3.0 ile çıkış yapacak akıllı saatlerde bulunacaktır. Yıllarca yeterli başarı gösteremeyen Wear OS’un tekrar canlandığını görmek ümit verici olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim