Anlık Bildirim

Sony Cybershot M2 (DSC-M2) ; Cebinizdeki dijital fotoğraf makinası ve video kamera

Tatiller, doğum günleri ve ya benzeri özel günlerde anıları ölümsüzleştirmenin en güzel yollarından biri olan video kameralar, ucuzlayan fiyatları ve artan fonksiyonları ile son zamanlarda ülkemizde oldukça popülerler. Kullanıcıların bir video kamera aldıktan sonra yaşayabilecekleri en büyük problem kaydın VCD ve ya DVD ye aktarılması işlemi oluyor. Kasetli kameraların doğası gereği bu işlem en az video kaydının süresi kadar sürmekte. Eğer sonrasında DivX ve ya benzeri sıkıştırmalar yapacaksanız işin süresi daha da uzamakta.

Canon, Sony gibi firmaların kaset kullanmayan ve direk DVD medya üzerine kayıt yapan modelleri mevcut fakat bu modeller DVD üzerine en yüksek kalitede 30dk gibi oldukça düşük sürelerde kayıt yapabildiklerinden kullanıcılar tarafından pek tercih edilmiyorlar. Sonradan düzenleme ve kayıt sıkıntısına en güzel çözüm JVC'nin GZ-MC500 modeli gibi sabit diski bulunan ve ya flaş hafıza üzerine MPEG2 ve ya MPEG4 formatında kayıt yapan makinalar. Bu makinalar sayesinde kaydın video kameradan bilgisayara aktarılması dakikalar sürmekte.

Sony'nin Cybershot M1'i flaş hafıza üzerine video kaydı yaparak kullanıcıları büyük zahmetten kurtaran fotoğraf makinası ile video kamera karışımı oldukça güzel bir ürün. Hi8 kameralar kadar görüntü kalitesine sahip MPEG4 video kaydı yapabilen bu cihaz aynı zamanda 5 mega piksel çözünürlüğü olan bir fotoğraf makinası. Sony çok yakın bir zamanda boyutları ve kalitesi ile beğeni toplayan Cybershot M1'in yeni modeli olan Cybershot M2 ile kullanıcılara ceplerinde rahatlıkla taşıyabilecekleri boyutlarda bir cihaz ile video ve fotoğraf konusundaki bütün ihtiyaçlarını karşılama olanağı sunulmuş.

Sony, Cybershot M2'yi olabildiğince küçük boyutlarda tutmayı katlanabilen bir tasarım ile sağlamış. Ekranın bulunduğu kısım ve gövdenin dönerek açıldığı tasarımda ekran ve gövde birbirine 90 derece dik gelecek şekilde döndürülerek açılabiliyor. Ekranın 90 derece açılmasına gerek kalmadan ön izleme yapılabilmesi mümkün.

51.2×123.1×32.4mm boyutlarında alüminyum bir kasaya sahip olan Cybershot M2, pil ile birlikte 210 gram gelmekte. Ürün 5 mega piksel çözünürlüğe sahip resim ve 640x480 çözünürlükte 30 kare / saniye görüntü yakalama oranı ile MPEG4 video çekimi yapabilmekte. Çektiği video görüntüleri ortalama bir Hi8 / S-VHS kamera ile aynı kalitede olan Cybershot M2, 2GB kapasiteye sahip Memory stick Pro duo hafıza kartına 92 dakika boyunca kayıt yapabilmekte. Ürün Carl Zeiss Vario-Tessar optik lensler kullanmakta ve 3 kata kadar optik yakınlaştırma yapabilmekte. Video çekim modunda da yakınlaştırma yeteneklerinden faydalanabiliyorsunuz. Dahili flaşı bulunan Cybershot M2 karanlık ortamlar ve fazla güçlü olmayan ters ışıklarda da da sorunsuz şekilde kullanılabilir.

Ürünün video çekim ve fotoğraf makinası fonksiyonları arasında tek tuş ile geçiş yapabiliyor. Sony Cybershot M2 kullanıcılara standart video kayıt ve fotoğraf çekim yeteneklerinin yanı sıra bazı özel modlarda sunmakta. Bunlardan biri olan Hybrid çekim modunda, fotoğraf çekilmeden evvel 5 saniye çekildikten sonrada 3 saniye boyunca kamera 320x240 çözünürlükte sesli video kaydı yapmakta ve dosyaya eklemekte. Bu sayede fotoğraf çekim anı ve sonrası daha sonradan fotoğraf ile beraber izlenebilmekte. Bir diğer mod olan Pocket Album özelliği ise kullanıcıya resim albümü oluşturma ve resimler arasında kolay bir şekilde gezebilme imkanı sunmakta. 2.5'' büyüklüğündeki LCD ekran resimlerin ön izlemesi ve fotoğraf albümü modunda oldukça fazla kolaylık sağlamakta.

Ekranın 180 derece dönebilmesi sayesinde kişinin kendi resmini çekerken ön izleme yapmasıda mümkün oluyor. Ürün ayrıca stereo mikrofona sahip, böylece ortamdaki sesler en iyi şekilde kayıt altına alınmış oluyorlar. Televizyona görüntü aktarımı yapabilen ürün bilgisayar ile haberleşirken USB 2.0 portunu kullanmakta. USB 2.0 gibi hızlı bir bağlantı kullanılması büyük boyutlu videoların ve sayısı fazla resimlerin aktarımında kullanıcıya kolaylık sağlayacak bir özellik.

Ekim ayında yurtdışında piyasaya sürülecek olan ürün için henüz bir fiyat belirlenmiş durumda değil. Eğer tatillerinizde ve ya özel günlerinizde görüntü kaydetmek ve bunları kolayca arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız Sony Cybershot M2 (DSC-M2) tam size göre.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim