Anlık Bildirim

Sony PSP Go'nun işlemcisi, PSP-3000'den %44 daha hızlı olabilir

Sony PSP Go'nun işlemcisi, PSP-3000'den %44 daha hızlı olabilir

Sony tarafından resmi tanıtımı kısa bir süre önce yapılan yeni oyun konsolu PSP Go'nun, satışı devam eden ve PSP Go öncesinde serinin en güncel modeli olan PSP-3000'den daha hızlı olduğu söyleniyordu ancak aradaki farkın detayları bilinmiyordu. Gelen son haberlere göre PSP Go, PSP-3000'den %44 daha hızlı olabilir zira PSP-3000'de kullanılan 333MHz'lik işlemciden (222MHz'de sabitlenmiş ancak firmware 3.50 ile geliştiriciler 333MHz olan maksimum hıza ulaşabilmişti) farklı olarak, PSP Go modelinde 480MHz'de (en yüksek hız) çalışan daha yüksek frekanslı bir işlemciye yer verildiği iddia ediliyor

PSP-3000 ile kıyaslandığında %43 daha fazla parlaklık sunan 3.8-inç ekrana sahip olan PSP Go, 16GB bellek ile geliyor ve üzerinde herhangi bir UMD sürücüsü bulunmuyor. Daha fazla depolama alanı için Memory Stick Micro slotuna sahip olan cihaz, aynı zamanda Bluetooth desteği de sunuyor. PSP-3000 ve PSN yani PlayStation Network kanalıyla uyumlu olan PSP Go'nun arttırılan işlemci hızı gibi detaylarla Sony'nin önümüzdeki dönemde ağırlık vereceği portatif konsol olması kuvvetle muhtemel. Zira iPhone başta olmak üzere çok amaçlı mobil cihazların taşınabilir oyun konsolu olarak ta kullanılması, PSP ailesinin pazar payını etkilediği/etkileyebileceği yönünde çeşitli yorumları ve analizlerin olduğu biliniyor.

Güncelleme: Bahsi geçen frekans bilgisinin Sony'e dayandırılan bazı yeni bilgilere göre işlemci hızı yerine, USB ara birimiyle ilgili oldabileceği belirtiliyor. Tasarım anlamında mevcut PSP jenerasyonundan farklı bir yola giren PSP Go'nun, performans noktasında neler yapabildiği ise bir süre daha merak konusu olacak gibi görünüyor.

Sony PSP Go'nun işlemcisi, PSP-3000'den %44 daha hızlı olabilir

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim