Anlık Bildirim

Sparkle'dan Calibre serisi yeni ekran kartı; P980X+

Sparkle'dan Calibre serisi yeni ekran kartı; P980X+

Calibre serisi yüksek performanslı ekran kartlarıyla tanınan ve sadece Nvidia tabanlı grafik çözümleri hazırlayan Sparkle, GeForce 9800GTX+ tabanlı yeni ekran kartıyla da dikkat çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Firmanın Calibre serisi dahilinde hazırladığı P980X+ isimli yeni model Nvidia'nın 55nm üretim teknolojisiyle hazırladığı 55nm GT200b GPU'sunu kullanıyor ve Dual Fly Fan isimli özel soğutucusu ile öne çıkıyor.

Fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak gelen yani referans tasarım GeForce 9800GTX+ modeline göre saat hızları daha yüksek olan kartın grafik işlemcisi 761MHz'de, paralel işlem birimleri 1911MHz'de ve bellekleri de 2322MHz'de görev yapıyor. 512MB GDDR3 bellek ile donatılan Calibre serisi yeni ekran kartı 256-bit bellek veri yolunu destekliyor ve 128x paralel işlem birimiyle birlikte geliyor.

Bellek yongaları ısı emiciler ile desteklenen kartın grafik işlemcisi Bakır tabanlı ısı aktarım boruları ve yapraklara ek olarak açılı yerleştirilen ayarlanabilir yapıd çift fanlı özel soğutucu serinletiliyor. Sparkle'ın kısa bir süre önde duyurduğu SPA Tune isimli ince ayar yazılımı ile birlikte kullanıma sunulacak olan kart SLI, DirectX 10, CUDA ve PhysX desteği de sunuyor.

DVI, VGA ve HDMI konnektörlerine sahip olan ayrıca yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabilen kartın önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması beklenirken fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim