Anlık Bildirim

Surface Go 3 ciddi performans gelişmeleri ile geliyor

Microsoft’un Surface serisinin en çok eleştiri alan cihazlarından olan Surface Go, yeni nesilde ciddi performans iyileştirmeleri ile geliyor. Surface Go 3, Geekbench’te görüntülendi.

Surface Go 3'ten ilk donanım bilgileri geldi Tam Boyutta Gör

Microsoft’un Macbook ve iPad’e rakip olarak başlattığı Surface serisi, yıllar geçtikçe oldukça büyüdü. Surface Duo’ya kadar en küçük Surface cihazı olan Surface Go ve Go 2, şirketin en eleştiri alan Surface ürünlerindendi. Özellike Surface Go 2, yüksek ücreti ve düşük performans sebebi ile pek önerilmemişti. Ancak görünüşe göre Microsoft, hatalarından ders çıkarmış.

Giriş modeline büyük güncelleme

Geekbench’e eklenen yeni bir skor tablosunun Surface Go 3’e ait olduğu düşünülüyor. Cihaz, “OEMAL” kod adına sahip ve Microsoft’un önceki kod adlarına benzerlik gösteriyor. Cihazın önceki nesil gibi iki model ile gelmesi bekleniyor. Her iki modelin de Intel’in Amber Lake CPU’ları ile geleceği görülüyor. Giriş modeli Surface Go 3 ise en büyük güncellemeyi alıyor. Pentium Gold 6500Y ile gelmesi beklenen model önceki nesile göre %62 tek çekirdek performans artışı, %47 ise çok çekirdekli performans artışı sağlıyor. Üst modelin ise Core i3-10100Y işlemci ile gelmesi bekleniyor. i3-10100Y ise önceki nesile göre %4 tek çekirdek, %11 çok çekirdek performans artışı sağlıyor.

Her iki model de Intel UHD Graphics 615 grafik birimi ile geliyor ve 5W TDP’ye sahip. i3 modeli 3.9 GHz, Pentium Gold modeli ise 3.4 GHz’e kadar çıkabiliyor. i3 modeli 8GB RAM’e sahipken Pentium Gold modelinin 4GB RAM’ sahip olması bekleniyor. Windows 11’in de gelmesi bu kadar yakınken Microsoft’un hala 4GB RAM’e sahip model üretmesi oldukça rahatsız edici. Her iki model de Windows 10 Pro altında test edilmiş ancak çıkışlarında Windows 11 ile gelmeleri oldukça muhtemel.

Surface Go 3'ten ilk donanım bilgileri geldi

Orta segment tablet marketinin kızıştığı ve iPad modellerinin oldukça popüler olduğu bu pazarda Microsoft, Surface Go 3 ile nasık bir başarı elde edecek birlikte göreceğiz. Surface Go 3’ün Ekim ayında Surface Duo 2 ve Surface Book 4 ile birlikte tanıtılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim