Anlık Bildirim

Microsoft, kendi Windows 8 tabletini Surface adıyla resmen duyurdu

Microsoft, Los Angeles'ta düzenlediği etkinlik kapsamında kendi geliştirdiği Windows 8 işletim sistemli tablet bilgisayarını tanıttı. Surface, aslında çoklu dokunmatik üzerine yapılan bazı çalışmaları içeren Microsoft platformuydu. Bugünkü duyuruda, PixelSense ismini alan bu platformun en yeni ürünü olarak Surface tablet bilgisayarı sergilendi.
10.6 inç büyüklüğünde bir ekran, Corning Gorilla Glass 2 ve VaporMg adı verilen magnezyum kaplama özelliklerine sahip olan Surface, iki farklı versiyonla gelecek. Bunlardan ilki NVIDIA'nın geliştirdiği yeni Tegra 3+ çipset, ClearType HD ekran, 9.3mm kalınlık, 676 gram ağırlık, 31.5 Wh pil, microSD, USB 2.0, HDMI, çift alıcı ve verici Wi-Fi antenleri, 32/64GB dahili hafıza seçenekleri ile gelecek. İşletim sistemi olarak Windows RT kullanılacak, Office Home /Student 2013 RT ön yüklü olacak ve satışa sunulduğunda Surface for Windows RT olarak isimlendirilecek.
Surface for Windows 8 Pro isimli tablet ise; ClearType Full HD ekran, 22nm Intel Ivy Bridge işlemci, 13.5mm kalınlık, 903 gram ağırlık, microSDXC, USB 3.0, HDMI, çift alıcı ve verici Wi-Fi antenleri, 64/128GB dahili hafıza seçenekleri, 42 Whr pile sahip olacak. Windows 8 Pro işletim sistemini taşıyacak ve gerçek Windows 8 deneyimi yaşatacak.
Çoklu dokunmatik üzerine yıllardır araştırma yapan Surface'in ismine yakışır bazı aksesuarlar da tanıtıldı. Cihazların arkasında yer alan 0.7mm kalınlığındaki stand aparatının yanı sıra bir de Touch Cover ve Type Cover klavyeleri çıkış yapacak. Her iki tabletle de uyumlu olan klavyelerden 3mm kalınlığındaki Touch Cover, dokunmatik butonlar, Touchpad ve kullanılmadığında kapanabilmesi için ivme ölçer içeriyor. Type Cover ise; tam bir fiziksel klavye ve Touchpad ile 5mm kalınlıkta tasarlanmış. Yukarıdaki görselden de anlaşılacağı üzere klavyelerin çok sayıda renk seçeneği mevcut.
Arka kameraya sahip olan mobil cihazların ön kamerası, 22 derece açıyla konumlandırılarak stand aparatı açılıp düz bir zemine yerleştirildiğinde rahatça doğru açıyı görüntüleyebilmesi sağlanmış. Ayrıca çift mikrofon ve çift hoparlör içerdiğini ekleyelim.
Microsoft, Surface for Windows 8 Pro'da iki sayısallaştırıcı kullanmış. Biri normal dokunuşlar için diğeri ise dijital mürekkep desteği için. 'Palm Block' adını verdiği özel bir stylus sayesinde 600dpi gibi bir çözünürlükle yüzeyin sadece .7mm altındaki ekrana sanki gerçek bir kağıda yazıyormuş gibi işlem yapabileceksiniz. Bu sırada yalnızca kalem ile yaptığınız dokunuşlar işlendiği için ismi 'Palm Block' olarak belirlenmiş. Mıknatıslı yapısı sayesinde magnezyum kasaya yapışarak taşınabilirliği yüksek bir kalem tasarlanmış.
Surface for Windows RT ve Surface for Windows 8 Pro'nun üç aydan önce satışa sunulması beklenmiyor. Sonbahardaki Windows 8 duyurusuna yakın bir zamanda sarfiyatın başlayacağı bildiriliyor. Fiyat konusunda Surface for Windows RT, iOS ve Android'li rakipleriyle aynı seviyede olacak. Windows 8 Pro'lu Surface ise; Ultrabook sınıfındaki rakiplerine yakın fiyatlandırılacak.
Redmond merkezli teknoloji devinin kendi tabletleriyle mobil sektöre giriş yapması, HTC'ye yeni yazılımı için erişim izni vermemesi gibi radikal hamleleri bakalım diğer üreticileri ve pazardaki varlığını nasıl etkileyecek.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20030 kez okundu.
39 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim