Anlık Bildirim

Teknoloji Ambulansları Yönetiyor

MEDLINE, MOBİLİZ’İN GELİŞTİRDİĞİ
ENTEGRE NAVİGASYON SİSTEMİ
İLE HAYAT KURTARACAK!

Mobil sağlık hizmetlerinin yenilikçi ismi Medline’ın daha hızlı hizmet vermek amacıyla araç takip sistemlerinde teknoloji lideri Mobiliz’in Idea Bilişim ile geliştirdiği “Entegre Navigasyon Sistemi” hayat kurtaracak.

Mobiliz Mobil Takip ve Filo Yönetim Sistemi’ne Mobiliz Ar-Ge tarafından entegre edilen navigasyon özelliği ile artık merkez ile sürücü arasındaki iletişime yeni bir boyut kazandırılıyor. Alarm Merkezi aracılığıyla mobil sağlık hizmeti veren ve kendi alanında teknoloji öncüsü olan Medline’ın ambulanslarında kullanacağı yeni Entegre Navigasyon Sistemi, ekiplere hastanın adres bilgisini anında iletiyor; adres tarifi ortadan kalktığı için Medline ekipleri de vakaya en hızlı şekilde ulaşıyor. Medline ambulanslarının İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu bir şehirde bile hastaların yüzde 85'ine ilk 15 dakika içinde ulaştığı biliniyor.

Sistem Nasıl Hayat Kurtarıyor?
Entegre Navigasyon Sistemi sayesinde ambulans sürücüsüne araç içinde yer alan navigasyon ekranı üzerinden acil mesajlar anında iletilebiliyor, hastanın bulunduğu hedef nokta bilgisi ekrana gönderilerek aracın bulunduğu yerden hedefe en uygun rota oluşturuluyor. Hasta adres bilgileri ambulans sürücüsüne koordinat bazında aktarılıyor ve hastaya ait detay bilgiler navigasyon birimine gönderilebiliyor.

Sistemin Yararları
En uygun rotanın belirlenmesi sayesinde mobil sağlık hizmeti veren ambulanslar, olay yerine en kısa sürede ulaşarak hayat kurtarıyor ve hastalara verilen hizmetin kalitesi artıyor. İdea Bilişim'in geliştirmiş olduğu ve Mobiliz Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemi ile entegre çalışan özel Medline Alarm Merkezi yazılımı ile bütün hasta bilgileri elde edilip gerekli düzenleme yapılabiliyor, sistemde mevcut hasta adreslerinin doğrudan araçlara gönderilmesi ile ciddi zaman ve emek tasarrufu sağlanıyor. Aynı hasta yakını veya hasta telefonla çağrı merkezine eriştiğinde adresin tarif edilmesi yerine doğrudan lokasyon bilgisi ambulansta bulunan navigasyon birimine aktarılıyor. Birden fazla hasta bilgisi, birden fazla ambulansa aynı anda aktarılabiliyor, bu sayede acil bir operasyonun yönetimi çok kolay ve etkin şekilde yürütülebiliyor. Bu sistemi kullanmayan ambulanslarda aynı görüşmelerin tekrar edilmesi ciddi zaman, emek ve bilgi kaybının yaşanmasına neden olduğu için yeni geliştirilen sistem sayesinde mobil sağlık ekipleri çok daha hızlı organize olabiliyor, merkez ile sürücü arasında doğru ve ekonomik iletişim sağlanıyor. Hedefe en uygun rotanın belirlenmesi ile sistem aynı zamanda ciddi oranda yakıt ekonomisi sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim