Anlık Bildirim

Thermaltake Volcano 9 ve SubZero serisi Türkiye'de

Soğutucu ithalatçılarımız çoğalmakta ve bunun yararını daha sessiz ve daha güçlü soğutan sistemleri yurtdışından sipariş vermekten kurtulmakla yaşıyoruz. Bu gelen iki ürün özellikle Amerika'da çok tutulan ürünler. Türkiye'de de tutulacağı kesin zira bilinen ve kaliteleri önceden tanınan bir firmadan ThermalTake'den piyasaya sürülmüşler.

Volcano 9'un özelliği bakır tabanın üzerinde alüminyum soğutucu üzerine Smart Fan 2'yi barındırması. Özellikle bu fan çok meşhur çünkü 3 farklı tip özelliği bir arada bulunduruyor. Isıya duyarlı hız özelliği ise rakiplerine fark atacak düzeyde kaliteli ve bu onu özel kılıyor.

SubZero4G ise meşhur peltier ısı transferini herkesin kullanabileceği hale getiren bir ürün. Ürünün çalışma mantığı enerji yardımı ile ısıyı bir yerden hızla çekmek ve diğer tarafa aktarmak üzerine kurulu. Bu sayede aşırı güçlü peltier ürünlerininde işlemciyi sıfır dereceye yakın tutmak mümkün olabiliyor. Ancak bu aygıtlar çok enerji kullandığından şimdiye kadar harici bir güç kaynağı ile çalışıyorlardı.

Thermaltake Volcano 9 ve SubZero serisi Türkiye'de

Thermaltake'in ürünü ise sessizlik ve performansı bir arada tutmaya çalışan bir ürün. Bu yüzden ilginç bir yaklaşıma gitmişler. Peltierin ısı transfer soğuk plakası her zamanki gibi işlemci üzerinde bulunuyor ve ısıyı hızla işlemciden çekip soğutucu-fan ikilisine aktarıyor. Ancak peltiere ne kadar güç verileceğini ve dolayısıyla ne kadar ısı çekileceğini pci slota takılan kontrolcü üstleniyor. Aynı zamanda bu pci kartı peltierin güç kaynağı olarak çalışıyor. Sonuçta işlemci kullanım oranına göre aktif çalışan bir sistem oluşmuş ve herhalde daha sessiz ve aynı performansta bir sistem su soğutması ile bile imkansız gözüküyor. Ayrıntılı bilgi için Gök Bilişim'le kontağa geçebilirsiniz. Kendileri aynı zamanda ThermalTake Türkiye dağıtımcılığını aldılar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim