Anlık Bildirim

Özlem Türeci ve Uğur Şahin normale dönüşün yakın olduğunu söylediler

BioNTech/Pfizer aşısının mucitleri olan Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Sabancı Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde Türkiye'de hayatın yakında normale döneceğini söyledi.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci gençlerle buluştu Tam Boyutta Gör
Koronavirüs aşısının ilk geliştiricileri ve aynı zamanda BioNTech şirketinin sahipleri Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci bugün Sabancı Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde onur konuğu olarak konuşma yaptılar. Yaptığı konuşmada Şahin ve Türeci çifti, tekrar normal hayata dönebileceğimizi söyledi. 

Video konferans yoluyla konuşma yapabilen Şahin ve Türeci eğitimlerinin yanında on yılı aşkındır yaptıkları araştırmalar neticesinde ancak başarıyı yakalayabildiklerini söylüyorlar. Bu anlamda BioNTech/Pfizer aşısının mucitleri, öğrencilere bugünkü başarılarının daima ilerisini etkileyeceğinin altını çizdiler. 

Türkiye'de Normale Dönüş

Şahin konuşmasında herkesin aşılanmasının önemli olduğunu ve işlerin iyi gitmesi durumunda 3-4 ay içinde Türkiye'nin de eski normal hayatına devam edebileceğini belirtti. Ayrıca konuşma boyunca milyonlar, hatta milyarlarca insanın hayatını iyi yönde etkileyen bir aşıyı ortaya koyan iki bilimcinin mütevazi konuşmaları dikkat çekti.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci gençlerle buluştu Tam Boyutta Gör

Cesaret, Tevazu ve Sebat Etmek

Dahası Şahin ve Türeci çifti gençlere ileride yaratacakları etkilerin boyutlarının önemli olmadığını, tek bir kişiye bile yardım etmenin çok kıymetli olduğunu söylediler. Bununla birlikte Özlem Türeci, Uğur Şahin'le beraber uzun uğraşlar sonunda aldıkları neticede üç erdemin onlara yol gösterdiğini vurguladı: "Cesaret, Tevazu ve Sebat Etmek." 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11354 kez okundu.
31 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uğur şahin, özlem türeci ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim