Anlık Bildirim

UMID, netbook tarzı mobil internet cihazını gösterdi

Netbookların yani uygun maliyetli süper-kompakt dizüstü bilgisayarların dünya çapında popüler olmasına ve kısa süre içerisinde ciddi bir kullanım yaygınlığına ulaşmasına ön ayak olan Intel'in 2009 planları arasında benzer bir başarıyı MID'ler yani Mobil Internet Cihazları için tekrarlama hedefi de bulunuyor. Tabii firma MID cephesinde netbook pazarındaki gibi yalnız olmayacak zira Nvidia, ARM ve yeni yol haritası dahilinde AMD'nin de MID pastasından kaymaklı bir dilim elde edebilmek için çalışmalara başladığı biliniyor.

UMID, netbook tarzı mobil internet cihazını gösterdi

Her segmentteki dizüstü bigisayarlardan daha küçük, akıllı telefonlardan ise çok daha yetenekli olan MID'lerle kullanıcıların alt yapısı müsait her noktadan internete girebilmesi, dosyalarını görüntüleyebilmesi ve bir bilgisayar ile yapabildiği pek çok işlevi yerine getirebilmesi hedefleniyor. Sene içerisinde yapılan pek çok fuarda konseptleri sergilenen BenQ gibi firmalarca ilk modelleri pazara da sunulan mobil internet cihazları genellikle UMPC tarzı bir tasarım gözetilerek hazırlanıyorlar.

UMID, netbook tarzı mobil internet cihazını gösterdi

Yani gösterilen konseptler ve satışına sunulan ilk modellerin büyük bir çoğunluğunda standarat bir tuş takımı yerine dokunmatik kontrol ön plana çıkartılıyor. Kore merkezli UMID firmasının yeni mobil internet cihazı ise netbook tarzı tasarımı ile dikkat çekiyor. 1024×600 çözünürlüğünü destekleyen, 4.8" büyüklüğündeki dokunmatik ekranıyla dikkat çeken cihaz daha kolay ve hızlı kullanım hedeflenerek özel bir tuş takımı ile donatılmış.

UMID, netbook tarzı mobil internet cihazını gösterdi

Intel'in Atom platformunu temel alan ve 1GB sistem belleği ile desteklenen UMID'in yeni MID'sinde depolama çözümü olaraksa 32GB'lık SSD'ye yer verilmiş.WiFi, Bluetooth, WiMAX, HSDPA, ve WiBro desteği ile farklı ağ alt yapıları üzerinden kullanıcıların internete erişebilmesine olanak tanıyan MID, 1.3MP kamera, kart okuyucu ve mini-USB portu gibi detaylara da sahip. Linux, Windows XP ve Windows Vista ile tercih edilebilecek mobil internet cihazının fiyatı hakkında şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim