Anlık Bildirim

"Viarama" Via'nın Anakart Markası

Via, Intel'in baskısı dolayısıyla anakart üreticilerinin üretmekten çekindiği P4X266, P4M266 chipsetli anakartları artık kendisi üretecek. Çünkü Intel bu chipsetli anakart üreten bir iki firmaya chipsetin kendisi lisanslı olmadığı için dava açtı. Diğer üreticilerde doğal olarak hem Intel'le aralarını bozmamak hemde davadan çekindikleri için üretime sıcak bakmadılar. Şu sıralar bu firmaların hepsi Sis-645 chipsetli anakartlarını piyasaya sürmekle meşguller.

Via bir yandan chip başına olan lisans ücretini düşürmeye çalışırken diğer yandan bu chipsetleri kendi markası altında sürmeye hazırlanıyor.

Bu sayede beklediği chipset satışlarını gerçekleştirebilecek ve davalar ise yıllarca süreceğinden pek bir sorun çıkmayacağa benziyor.

Via aslında bu anakartları direk kendi fabrika kurup filan üretmeyecek. Sadece zaten üretime başlamış olan ama Intel baskısı nedeniyle satmaktan çekinen ECS (Elitegroup), Soltek gibi firmalar üretimi yapacaklar Via sadece markasını basıp satışı gerçekleştirecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim