Anlık Bildirim

Yerli aşının faz-2 denemelerinde gönüllüler aşılanıyor

Bugün resmi olarak VLP temelli yerli aşı gönüllülere uygulanmaya başlandı. Aşı çalışmalarında yer alan Doç. Dr. Halit Çınarka sonbahara kadar aşıyı piyasaya süreceklerini açıkladı.

Yerli aşının faz-2 denemeleri başladı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde hatırlarsak VLP temelli yerli aşının faz-2 denemelerine yakın zamanda başlanacağı açıklanmıştı. Bugün İstanbul'da resmi olarak faz-2 çalışmalarında yerli aşı gönüllülere uygulanmaya başlandı. Aşı çalışmalarını yürüten bilimcilerden olan Doç. Dr. Halit Çınarka sonbaharda Türkiye'nin aşısının tüm dünyaya kullanıma açılabileceğini söyledi. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde gönüllü vatandaşlar aşılanmaya başlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenen bu aşının faz-1 çalışmaları başarıyla sonuçlanmıştı. 

Yerli aşının faz-2 denemeleri başladı Tam Boyutta Gör

Daha önceden VLP aşısının faz-2 uygulamalarının Ankara, İstanbul ve Kocaeli'nde yapılacağı söylenmişti. Aşılama yalnızca 18-59 yaş arasında kronik hastalığı olmayan ve daha önce Covid-19 geçirmemiş ve henüz başka aşı olmamış vatandaşlara yapılacak. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Halit Çınarka, VLP aşısıyla virüs benzeri parçacıkları verip hastada antikor oluşturduklarını belirtti. Öte yandan bugün yalnızca 12 kişinin aşılanacağını belirten Çınarka, faz-3 çalışmalarına Ağustos ayında başlamayı umduklarını söyledi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim