Anlık Bildirim

100$'a sağlam 5.1 ses sistemi arayanlara: Logitech X-530

Günümüzde artık anakartların hemen hemen tümü entegre çok kanallı ses desteğiyle beraber geliyor. Bundan sadece 5 sene öncesinde 5.1 ses düzeni kurabilmek için yüzlerce $ harcamak gerekirken bugün maliyetler ciddi biçimde düşmüş durumda.

Artık kısıtlı bütçelerle bile tatmin edici düzeyde çok kanallı düzenekler oluşturmak mümkün.

Eğer siz de 100$ civarı bütçeye sahipseniz ve paranızı iyi şekilde değerlendirmek istiyorsanız işte alış veriş listesinde göz atılacakların başına yazmanız gereken iyi bir seçenek: Logitech X-530

Logitech X-530 Türkiye'de 85$'a (KDV Dahil: ~100$ - İthalatçı HS'nin sitesinde) satılan 5 adet uydu ve 1 adet subwoofer'dan (Sadece Bass seslerin iletimi görevini üstlenmiş özelleşmiş hoparlör türü) oluşan kendinden amfili bilgisayar, MP3/CD Çalıcı, PS2/XBox uyumlu siyah şık bir hoparlör seti.

Setteki merkez hoparlör ön ve arka uydulardan 15.5 Watt RMS gücüyle ayrılırken geri kalan dört uydu 7.4 Watt RMS gücünde. Subwoofer (5") ise 25 Watt RMS gücünde. Tüm uydular merkez dahil 2.5" sürücülere sahip ve toplamda set 40Hz ile 22 kHz frekansları arasında ses üretebiliyor.

X-530'un toplamdaki 70 Watt RMS'lik gerçek çıkış gücü onu özellikle küçük ve orta büyüklükteki odalarda rahatlıkla kullanılabilir olmasını sağlıyor.

Ön sağ uydu ses kablosu haricinde ikinci bir kabloyla amfinin bulunduğu Subwoofer'a bağlanıyor ve kontrolleri üzerinde barındırıyor. Ses ayarı, açma/kapama düğmesi, güç ışığı ve kulaklık çıkışı ile Subwoofer'ın kendi ses kontrolü harici tüm kontroller bu sayede elinizin altında oluyor. X-530'un en önemli eksikliği yukarıdaki satırlarda ortaya çıkıyor: her kanal için ayrı ayrı ses kontrolü mümkün değil.

Ayrıca set ne kablolu ne de kablosuz uzaktan kumandaya sahip.

X-530 ile beraber gelen tüm kablolar renk kodlarıyla geliyor; bu sayede kurulumda hata yapma ihtimali ortadan kalkmış.

Setin burada yer vermeye değer kılan fiyat/performans dışında bir kaç özelliği daha var:

  • FDD2
  • Uyduların ayaklarının aynı zamanda duvara montajına olanak vermesi

FDD2 yani Frequency Directed Dual Driver Logitech'in geliştirdiği ve pazarda da benzerleri bulunan sesin daha doğrusal biçimde fazla dağılmadan size ulaşmasını hedefleyen bir teknoloji.

100$'a sağlam 5.1 ses sistemi arayanlara: Logitech X-530

İki sürücünün birbirleriyle uyum içinde ürettiği düzgün ses alanları fark edilebilir ölçüde ses kalitesinde iyileşmeler neden oluyor. Logitech kullandığı teknolojiyle hedefini ciddi ölçüde başarmış sayılır.

X-530 setinin bir diğer olumlu noktası ön ve arka uyduların ayaklarının duvara montaja izin verecek yapıda olmaları: Bu sayede ufak odalarda eğer duvarlar dolu değilse ciddi bir avantaj. Zira zaten uygun fiyatlı bir ürün aldıktan sonra gidip de ona maliyetinden fazla meblağlara ayaklık almak hiç mantıklı değil.

Logitech X-530 sübjektif yapılan pek çok testteki başarısını üstteki artıların üstüne koyunca ve eksi yönleri de fazla olmayınca mutlaka gözden geçirilmesi gereken bir seçenek haline geliyor.

» CoolTechZone
» Hardwareseeker
» Controlled-Insanity

Aşağıdaki linke tıklayarak ürünün resmi sitesine ulaşabilirsiniz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim