Anlık Bildirim

20" inch Geniş Ekran LCD'ler yaygınlaşıyor

Avrupa'nın en büyük LCD üreticilerinden olan Acer normalde pek basamak olarak kabul edilmeyen ama fiyat performans oranında çok başarılı olabilecek 20" inch genişliğinde Widescreen pazarına girmekte. Bu ürün ile birlikte 20" inch geniş ekran LCD monitörler toplam 3 marka ve modele çıktı. Bunlardan ilki tahmin edebileceğiniz gibi Apple'ın Cinema Display serisinden 20" inch'lik modeli. Bir sonraki ABD pazarının en büyük LCD satıcılarından Dell'in UltraSharp 2005FPW modeli idi. Şimdi ise Acer Prestige AL2032WM modeli ile piyasaya giriyor.

İlk model Apple'dan geldiğinden oldukça pahalı bir seviyede idi geçtiğimiz gün ise indirime gitti ve fiyatı 750$ seviyesine kadar çekti. Apple'dan sonra Dell'in modeli PC dünyasında seviyeyi oldukça aşağı çekti yurt dışında ABD'de 500$'ın altında Dell'in monitörünü almak mümkün. Acer ise ABD pazarında Dell'in biraz üzerinde kalan bir fiyatla girerken (min. 560$), esas pazarı olan Avrupa pazarında Dell'in çok altında bir fiyatla girdi (yaklaşık 700$). Nokta aralığı olarak 0.258 mm'ye sahip, 19" de bu değer 0.294 mm, 17" de 0.264 mm. Kısaca eğer 17" LCD'de çalışabiliyorsanız bu seride de rahatça çalışabilirsiniz.

Peki niye 20" WideScreen'lar bu kadar önemli diye sorarsanız cevabı şu olacaktır. Bir sonraki gerçek basamak 23" WideScreen'lara göre yaklaşık yarı fiyattalar ve çözünürlükleride 1680x1050 yani 19" monitörlere göre yaklaşık %33 daha fazla. Diğer yandan 19" monitörlere göre çok da fiyat farkları yok. Acer bu modelinde normalden daha güçlü olan 2 x 5 Watt'lık hoparlörleri koyarak ofis ortamlarınıda düşündüğünü belirtmiş. Üstelik klasik Viewsonic özelliği olan düşük piksel cevap süresi (16 ms) burda da korunuyor Görüntü açısı ve kontrast oranıda tüm seleflerinden yüksek kontrast 600:1 iken görüş açısı 178 derece.

20' inch Geniş Ekran LCD'ler yaygınlaşıyor

Geniş ekranlar bir kaç yıldır piyasada olduğundan ve Dell gibi üreticilerin piyasaya sunmasından dolayı oyun üreticileride oyunlarını son zamanlarda geniş ekranda çalışacak şekilde destekli hazırladırlar. Hatta bundan sonra çıkacak tüm oyunlar büyük ihtimalle geniş ekran destekli olacak. Acer'ın bu monitörü piyasaya sunmasındaki esas nedenlerden biriside 16:9 görüntü oranı ile DVD'lerinizi izlerken görüntünün ekrana tam olarak oturacak olması. Diğer önemli bir nokta ise resim işleme, video işleme yazılımlarında size büyük kolaylıklar sağlayacak olması hatta internette gezinirken tile ile yanı yan yana döşeyerek birden fazla internet sayfasında gezmeniz bile olası.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim