Anlık Bildirim

200$'ın altına HD-DVD oynatıcı

HD-DVD ve Blu-ray arasındaki savaş, video oynatıcılar, oyun konsolları ve kişisel bilgisayarlarda, hız kesmeden devam ediyor. 3 ayrı cephede de bir çok farklı kesime hitap eden ürünler kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda. Bunlardan bir tanesi de, Microsoft'un oyun konsolu Xbox 360 için tasarlanmış harici HD-DVD sürücüsü.

Xbox ve Xbox360'da PClerde kullanılan optik sürücülerinin oldukça benzerleri kullanılıyor. Bu durum Xbox360'ın harici HD-DVD sürücüsünde de değişmiyor. Microsoft, Toshiba'nın OEM HD DVD sürücüsünü harici bir kutuya yerleştirip xbox 360 için kullanıyor. Tabiki bağlantı arayüzü Pc'ye direk bağlanılamasın diye farklılaştırılmış. Bu, en azından şimdilik, sürücünün dahili olarak PC'lerde kullanılamayacağı anlamına geliyor. Dahili olarak olmasa da, harici olarak, Xbox 360'ın HD-DVD sürücüsünü Pclerde kullanabilmek mümkün. Bakalım harici sürücüyü USB üzerinden PC ye bağlayınca neler oluyor?

200$'ın altına HD-DVD oynatıcı

(resim legithardware.com sitesinden alınmıştır)

Windows hemen HD-DVD romu algılıyor. Ürün ile beraber verilen CD'nin içinde Windows için gerekli olan sürücüler olmadığından yükleme işlemi başarılı bir şekilde tamamlanamıyor. Daha sonrasında ise, Windows Vista bazı güncelleştirmelere ihtiyaç duyarak bu dosyaları internetten indirmeye başlanıyor. İndirme ve yükleme işlemleri tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda aygıt yöneticisi şöyle bir hal alıyor;

200$'ın altına HD-DVD oynatıcı

(resim legithardware.com sitesinden alınmıştır)

Xbox'ın harici HD-DVD oynatıcısı, Toshiba USB HD-DVD olarak sistemde tanımlanıyor. Bundan sonra sisteminize HD DVD destekli bir video oynatma programı kurarak HD DVD filmleri izlemeye başlayabiliyorsunuz. Böylelikle 200$'ın altındaki bir fiyata, istediğiniz bir bilgisayara bağlayabileceğiniz, taşınabilir HD DVD oynatıcıya sahip oluyorsunuz. Bu fiyatı, bilgisayarlara takılan HD-DVD sürücülerin ve HD-DVD oynatıcıların fiyatları ilekarşılaştırınca, Xbox 360 eklentisinin oldukça uygun bir tercih olduğunu görüyoruz. Eğer HD-DVD ile ilgili iseniz Xbox 360 HD-DVD oynatıcısını tercih listenizde bulundurmanızda yarar var.

Konu ile ilgili yararlı linkler

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim