Anlık Bildirim

4 Büyükler Testte: Thermalright SLK947-U, Speeze EE429B0 CopperSnake, Swiftech MCX478-V ve Scythe Ka

Madshrimps.be özellikle hava soğutmadan vazgeçemeyen OC düşkünleri için 4 önemli büyük soğutucuyu karşılaştırmış.

Intel Pentium 4 2.6 GHz 800 fsb HT @ 3.25 GHz ve Asus P4P800 Deluxe anakart ile yapılan testlerde normal kullanıcılara biraz fazla gelebilecek ama 1 derecenin bile hesabını yapan soğutma çılgınları için ancak yeterli olan Thermalright SLK947-U, Speeze EE429B0 CopperSnake, Swiftech MCX478-V ve Scythe Kamakaze kıran kırana bir mücadele sergilemiş.

Bu 4 canavar içerisinde bizim aşina olduğumuz iki marka (Swiftech ve Thermalright) haricinde çok tanıdık olmayan iki rakip daha var: Speeze ve Scythe.

Scythe model adının çağrışımından (Kamakaze) anlaşılabileceği gibi bir Japon markası. Firma oldukça ilginç ürünlere sahip Kamakaze haricinde özellikle NCU-1000 Heatlane ZEN'in resmini görünce (!) ne dediğimi anlayacaksanız eğer web sitelerine giderseniz.

Scythe'nin bu teste katılan ürünü Kamakaze 690gr. ağırlığıyla gerçekten etkileyici. Bakır ve alüminyum'dan oluşan yapısı ile Kamakaze, 70 x 70 x 57mm ölçüleri ile göz dolduruyor. Paketi içeriği ise ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor: 13.6CFM @ 1300rpm (16dB) ve 34CFM @ 3400rpm (37dB) arası değişken hızlı fan, hız ayarı için reosta ve termal pasta. Yurtdışı için 32$ civarı fiyatı ile oldukça ekonomik bir çözüm.

Speeze bize yabancı olan diğer marka. 1991 yılından beri soğutma üzerine üretim yapan Amerikan merkezli, fabrikası Çin'de olan ve tabii ki Avrupa'nın pek çok yerinde şubelere sahip bir firma.

Bu teste katılan Speeze EE429B0 CopperSnake, görünüm açısından oldukça etkileyici ürünlerden biri: bunu bakır heatsinkleri ile beraber pakete dahil ettikleri 3200rpm @ 23.8CFM (25dB) fanı ve Fan Guard ile başarmışlar. Derli toplu yapısı ve renkli Fan Guard ile şeffaf kasalar için oldukça hoş bir seçenek. Bu arada heatsink'in ağırlığını merak edenler için şunu söyleyelim: Firma maalesef bunu sitesinde belirtmemiş.

Son kalanlar Thermalright ve Swiftec Türkiye'de de bilinen markalar. Testteki ürünleri ve özellikleri ise şöyle:

Thermalright SLK947-U: 570 gr. olan ve fan içermeyen ürün firmanın üst modellerinden. SLK900-U'nun geliştirilmiş versiyonu olan SLK947-U uygun dönüştürücülerle hem AMD'lerde hem de Intel'lerde kullanılabiliyor. Ürün sadece Bakır kullanılarak imal edilmiş.

4 Büyükler Testte: Thermalright SLK947-U, Speeze EE429B0 CopperSnake, Swiftech MCX478-V ve Scythe Ka

Swiftec MCX478-V ise şüphesiz ki en ilginç ve sıra dışı görünüme sahip heatsink'lerde biri. Tam 374 Helikoid çıkıntıdan oluşan ürün yüksek termal iletkenliğe sahip Alüminyum alaşımdan imal edilmiş. Artic Alumina Thermal pasta ile gelen ürünün kutusundan fan çıkmıyor. Swiftec MCX478-V 620 gr. ağırlığa sahip. İlginç tasarımı nedeniyle soğutma performansı açısından uygun fanı bulmak gerekiyor

4 Büyükler Testte: Thermalright SLK947-U, Speeze EE429B0 CopperSnake, Swiftech MCX478-V ve Scythe Ka

Gelelim sonuçlara. 3.25 GHz'lik P4'ü soğutmaya çalışacak heatsink'lerin bazıları beraberlerindeki fanları ile ölçüldükleri gibi doğru tespit yapabilmek için Vantec Tornado ve Enermax gibi fanlarla da test edilmiş. Tüm ürünlerde Artic Silver 3 termal pasta kullanılmış ve oda sıcaklığı 20 derece olarak belirtilmiş. Ölçümler uzay montajı yani kasa kullanılmadan yapılmış bu şekilde kasa iç tasarımından dolayı değişebilecek değerlerin önünü geçilmiş. Açık ortamda elde edilen bu değerler dolayısıyla kasa içerisinde daha yükselecektir ! İşte rakamlar:

Swiftec oldukça iyi bir performans sergilerken diğer ürünler aşağı yukarı aynı seviyedeler. Fiyat olaylarına girildiğinde ise Kamakaze full aksesuarlı kutusuyla iyi bir seçenek gibi duruyor. Kolay kurulumu ve Madshripms tarafından eleştirilecek pek bir yönü bulunmayan Thermalright SLK947-U ise dertsiz tasasız kurulum isteyenler için bire bir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim