Anlık Bildirim

4 Gb'lık Compact Flash Micro Drive sonbaharda

IBM'in harddisk üretim departmanını satın alan Hitachi geçen günlerde ağzından bu bilgiyi kaçırdı. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda IBM'in 1 Gb kapasiteli Micro Drive compact flash diski bir nevi gelişen teknoloji ile özleştirilmişti. Mobil aletlerde kullanılan CF formatı veri depolama satndartıdır. Normalde enerjisi kesildiğinde bile bilgisini kaybetmeyen ama içindede hareketli parça bulunmayan Flash hafıza kullanırlar. IBM bu ürünü ile diğer tüm ürünlere fark atmıştı.

O zamanlar için inanılmaz kapasiteye sahip olan Micro Drive aynı zamanda sabit hafızalı CF'lere göre çok daha hızlıydı. Şimdilerde ise bu ürünün geleceğini belirleyecek tek şey fiyatı olacağa benzer. Çünkü daha önceden 4 Gb kapasiteli Compact Flash disklerin anonsları yapıldı bile. Bu CF'ler hem inanılmaz az enerji tüketiyorlar hemde doğal olarak bir hdd'ye göre çok daha mobil yaşamın darbelerine dayanabiliyorlar. Diğer yandan artık veri transfer hızlarıda 1 Gb'lık Micro Drive'dan fazla, yani gelecek Micro Drive'ın hızının sabit hafızalı CF'lerle benzer hızda olması beklenebilir.

Gelecek her nekadar sabit hafızalı modellerde de olsa Micro Drive Mb başına düşen ucuz maliyeti ile pazarda herzaman kendine bir yer bulacak gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim